Η διαστρέβλωση της Ιστορίας του «ΑΣΤΡΟΥΣ» με παραποιημένα στοιχεία?


Η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι σύνηθες φαινόμενο από ανθρώπους που λένε τη μισή αλήθεια, αποκρύπτουν στοιχεία ή  δίνουν στοιχεία που εμφανίζονται χωρίς ιστορικές πηγές.


Επειδή ορισμένοι θυμήθηκαν το Άστρος (σημερινό Παράλιο Άστρος), τους  παραπέμπω σε άρθρο που δημοσίευσα στις 25 Ιουλίου 2011 υπό τον τίτλο Ο Καλλικράτης ήταν Βαυαρός?


Παράθεση στοιχείων για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας:


1.      Χάρτης του Γάλλου μηχανικού Eduard Schaubert του 1828: όταν  για τον σχεδιασμό των δημοσίων κτιρίων και τα σχέδια επεκτάσεων των πόλεων ανέθεσε τη μελέτη (ο Καποδίστριας) στον μηχανικό Σταμάτιο Βούλγαρη ο οποίος το 1828 μαζί με τον συνάδελφό του Eduard Schaubert ήρθαν στην Ελλάδα. Στο έργο αυτό συμμετείχαν και άλλοι 11 Ελληνες αρχιτεκτόνες-μηχανικοί, 7 Γάλλοι (του Μηχανικού) και 9 τεχνικοί-μηχανικοί άλλων εθνικοτήτων. Πατήστε εδώ για να δείτε τον εν λόγω Χάρτη.


2.      Εφημερίδα της Κυβέρνησης, του 1864, που περιέχεται στο άρθρο που δημοσίευσα  στις 31 Ιουλίου 2011 υπό τον τίτλο Το πρώτο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης του Παραλίου Άστρους -6 Αυγούστου 1864-. Πατήστε εδώ για να δείτε την Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Τα στοιχεία μιλάν από μόνα τους!!!!!