Ο φόβος της απόλυσης παραλύει το δημόσιο


Το κίνδυνο για παράλυση της δημόσιας διοίκησης, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας για τους επίορκους, επισημαίνουν οι υπουργοί και οι ανώτατοι δικαστικοί που συμμετέχουν στην ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.


Η έντονη επιορκολογία των τελευταίων ημερών έχει ως αποτέλεσμα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, ειδικά όσοι διενεργούν ελέγχους, να φοβούνται πλέον να υπογράψουν είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ επισήμανε ότι το κόστος της μη απόφασης είναι τριπλάσιο από το κόστος μιας κακής απόφασης.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης,
Aντώνης Ρουπακιώτης αναφέρθηκε στην αυξημένη ευθύνη των δικαστικών και κυρίως των εισαγγελέων, που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις υποθέσεις τις οποίες παραπέμπουν τελεσίδικα σε δίκη, καθώς και μόνο με την παραπομπή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτοδίκαια σε αργία. Οι δικαστές δεν πρέπει να ξεχνούν όσα έχουν διδαχθεί είπε.
Χαώδες σχήμα χαρακτήρισε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κώστας Μενουδάκος δήλωσε ότι φοβάται ότι θα δημιουργηθεί αυξημένο αίσθημα ευθύνης που θα καταλήξει σε ευθυνοφοβία.


Πηγή: ert.gr