«Εκρηκτική… Λαμπρή» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Από τις 8 έως τις 12 Μαΐου και μόνο για πέντε ημέρες, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11:00 έως τις 20:00, με ειδικές εορταστικές δραστηριότητες. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα και θα εφαρμόσουν αρχές της Μηχανικής, δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές εκτόξευσης!


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Επίδειξη Πειραμάτων: «Η Επιστήμη των αυγών» – Ώρα: 13:30 – 14:10
(προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)


Αυτή την άνοιξη, μετά το Πάσχα, η ομάδα των πειραμάτων θα δοκιμάσει τα «όρια» των αυγών! Τι παθαίνουν άραγε τα αυγά σε ακραίες συνθήκες ψύχους; Πώς μπορούμε να τα μαγειρέψουμε χωρίς να τα θερμάνουμε; Στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας τα αυγά κάνουν και… “μπαμ”! Και φυσικά δεν λείπουν τα πυροτεχνήματα και τα κεριά από το εορταστικό μας πρόγραμμα! Τέλος, στην επίδειξη αυτή αποχαιρετάμε την άνοιξη και σας δίνουμε να δοκιμάσετε παγωτό φτιαγμένο με τις μεθόδους της μοριακής γαστρονομίας!


Διαδραστικό Εργαστήρι: «Εκτόξευση στο νησί του Πάσχα» – Ώρα 15:30– 17:30
(προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)


Σε αυτή τη διασκεδαστική δραστηριότητα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία μεγάλη πρόκληση. Μετά τις ημέρες των γιορτών, μία παρέα από κοτοπουλάκια απευθύνονται σ’ εμάς για βοήθεια: θέλουν να γυρίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νησί του Πάσχα, όμως δεν έχουν δυνάμεις για να πετάξουν ως εκεί, αφού μόλις βγήκαν απ’ τ’ αυγό τους! Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε πώς θα… εκτοξευτούν ως εκεί!
Ο Αρχιμήδης κι ο Da Vinchi, αλλά και τα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων, μας δίνουν ιδέες για εφαρμογές της Μηχανικής, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για τις κατασκευές μας. Η φαντασία και η εφευρετικότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο! Τι λέτε, θα τα καταφέρουμε;


Πληροφορίες εδώ