Απεργία τη Δευτέρα στο δημόσιο ενάντια στο «πριόνι»

Απεργιακή κινητοποίηση γίνεται τη Δευτέρα σε όλο το δημόσιο (ΑΔΕΔΥ) , ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, ενόψει της συμφωνίας με την τρόικα. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργία από τις 12μμ και μετά και συγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη, ενώ η ΚΕΔΕ (δήμαρχοι) και η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι σε αναβρασμό για κινήσεις κλιμάκωσης.

Τη Δευτέρα ο υπ. Εσωτερικών Μιχελάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ – ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι είναι στα κάγκελα.

Σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί τα συνδικάτα του δημοσίου η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αττική, αναφέρει η ανακοίνωση.

Αντιδρώντας στην προώθηση μιας σειράς μέτρων κηρύσσει παναττική Στάση Εργασίας τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους Δημόσιους Υπάλληλους σε συλλαλητήριο, ώρα 12:30 μμ, στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

"Νέα μέτρα – απελευθέρωση απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.

Ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα Υπουργεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες.

Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις!!!

Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φθάσει στο 30% και των νέων στο 60%, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά σταδιακά καταργούνται, προωθούνται νέα μέτρα για μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας!!!

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στην προώθηση αυτών των μέτρων κηρύσσει παναττική Στάση Εργασίας τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους Δημόσιους Υπάλληλους σε συλλαλητήριο, ώρα 12:30 μμ, στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης".