Πωλούν οικογενειακούς τάφους για να ζήσουν

Μέχρι και οικογενειακούς τάφους βγάζουν στο «σφυρί» Κροάτες, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αντλήσουν χρήματα για την καθημερινή επιβίωσή τους, που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, ιδίως για όσους είναι άνεργοι ή έχει συρρικνωθεί δραματικά το εισόδημά τους.

Σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση, δίνοντας «προβάδισμα» στην ανεργία και τη στασιμότητα, οι κάτοικοι σε χωριά της Κροατίας, αλλά και στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, «παζαρεύουν» ακόμη και τους οικογενειακούς τάφους, σε μια προσπάθεια να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας «Glas Slavonije», αποσπάσματα του οποίου αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική του σελίδα η «Croatian Times», καταγράφηκαν περιστατικά στις πόλεις Djakovo, Mirogoi, Mirosevac, αλλά και στο Ζάγκρεμπ, όπου πολίτες έφθασαν στο σημείο να πουλήσουν τους οικογενειακούς τάφους για να «κερδίσουν» λίγα χρήματα.

Στο ίδιο δημοσίευμα της Glas Slavonije, επισημαίνεται πως υπάρχουν συγκεκριμένες καταχωρήσεις σε ειδικές σελίδες εφημερίδων που αναφέρονται στην πώληση οικογενειακών τάφων.