Η θεατρική ομάδα του 1ου λυκείου Τρίπολης με το «Ω, τι κόσμος μπαμπά» στο Παράλιο Άστρος

Η Θεατρική Ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης, ετοίμασε και παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Κώστα Μουρσελά

«Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ!»

Μια επίκαιρη σάτιρα ετών 40.

Μετά την παράσταση στην Τρίπολη, στο Θέατρο Άλσους Αγ. Γεωργίου, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 900 θεατές, το «Ω, τι κόσμος μπαμπά!» ταξιδεύει για μια δεύτερη παράσταση, δίπλα στη θάλασσα, στο Θέατρο του Παραλίου Άστρους.

Να είστε εκεί!

Το «Ω, τι κόσμος μπαμπά!» είναι ένα σατιρικό θεατρικό έργο που γράφτηκε στην περίοδο της δικτατορίας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973. Μέσα σε αυτό, είτε με χιούμορ, είτε με πολύ σκληρό τρόπο, αποτυπώνεται ανάγλυφα η κοινωνία εκείνης της εποχής αλλά και της Μεταπολίτευσης. Η ματαιοδοξία και η αναζήτηση περισσότερης εξουσίας, η καχυποψία, η αναζήτηση του αδύνατου, ο παραλογισμός του κόσμου, η φτώχεια, η ωραιοποίηση της δυστυχίας, η επίδραση των κατευθυνόμενων Μ.Μ.Ε. και της διαφήμισης στον άνθρωπο, η σεξουαλική εκμετάλλευση, ο φόβος και ο πανικός, η εκλογίκευση του παραλόγου, η ανάγκη για ελπίδα, η αναζήτηση περισσότερου χρήματος, η πλήρης κατάπτωση των ηθικών αξιών, η διάβρωση των ανθρώπινων ψυχών είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συναντά κανείς σε αυτό το πολύπλευρο έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο ρεαλισμό και το παράλογο. Ένα έργο δυνατό, γεμάτο και επίκαιρο όσο ποτέ μετά την πρώτη του παρουσίαση.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Παραλίου Άστρους,

την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013, στις 9:15 μ.μ.

Συμμετέχουν:

Χρυσάνθη Ανδριανάκου, Δώρα Γεωργακοπούλου, Κώστας Μποσινάκης, Χάρης Θεοδωρόπουλος, Κώστας Αγγελόπουλος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Άγγελος Φανός, Δέσποινα Αβραμίδη, Βασιλική Μάσσια, Νικολέτα Γκόφη, Ηλιάνα Μπάρλα, Αποστόλης Ρουσάλης, Ράνια Νικολοπούλου, Ελίνα Πλιάκα, Φαίδωνας Αντωνάκος, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Νίκος Κοντογιάννης και στο τραγούδι η Γιούλη Ηλιοπούλου

Σκηνοθεσία: Κώστας Σκιντζής

Μουσική: Γιώργος Κρατημένος

Σκηνογραφία: Αθηνά Χωματά

Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργάκη

Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. και με την υποστήριξη της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τη διοργάνωση της παράστασης στο Παράλιο Άστρος ανέλαβε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας