Μην αρρωστήσετε! Οι γιατροί στο δρόμο για τις απολύσεις

Εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της δημόσιας υγείας ξεκινά σήμερα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αντιδρά στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων που οδηγεί, όπως πιστεύει, στο κλείσιμό τους και σε απολύσεις προσωπικού.
Σήμερα, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία που επηρεάζονται. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινικής», θα συγκεντρωθούν στις 8 σήμερα το πρωί της Δευτέρας στις εισόδους των νοσοκομείων. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», αναφέρουν, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κρύβει από τους πολίτες την πραγματικότητα, ότι το νοσοκομείο κλείνει και τη θέση του παίρνει ένας νέος Φορέας ο οποίος θα αποτελείται από πρωινά και απογευματινά Ιατρεία, μία Παθολογική κλινική και μια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από 148 κλίνες παραμένουν μόνο 28 και από 395 εργαζόμενους παραμένουν μόνο 85».
Οι εργαζόμενοι των παραπάνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα συγκεντρωθούν και το πρωί της Τρίτης στις εισόδους των νοσοκομείων «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ».
Για την Τετάρτη η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00. Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία την Τρίτη και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των υγειονομικών».