Δημόσια βιβλιοθήκη πέταξε στα σκουπίδια 250.000 βιβλία

Η καταστροφή 250.000 βιβλίων ήταν το τίμημα για τη δημόσια βιβλιοθήκη της Βιρτζίνια προκειμένου να μπει στην ψηφιακή εποχή και να περικόψει το κόστος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η βιβλιοθήκη έκανε ξεσκαρτάρισμα των βιβλίων της προκειμένου να αναβαθμιστεί και ό,τι περίσσευε το… πέταξε.
Όταν, όμως στο παρελθόν είχε γίνει μία παρόμοια διαδικασία, τα βιβλία που είχαν μπει στην άκρη, δόθηκαν σε μία ομάδα Φίλων της Βιβλιοθήκης, η οποία στη συνέχεια είτε τα δώριζε, είτε τα πουλούσε και τα έσοδα από τις πωλήσεις πήγαιναν σε βιβλιοθήκες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.
Αυτή τη φορά, η ομάδα επί επτά μήνες δεν έλαβε κανέναν βιβλίο από τη βιβλιοθήκη και χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.
Όταν η επόπτης, Λίντα Σμιθ, άκουσε για τα βιβλία που είχαν εξαφανιστεί, ταξίδεψε σε ένα τοπικό παράρτημα της βιβλιοθήκης, προκειμένου να δει τι έχει συμβεί. Εκεί βρήκε έναν κάδο γεμάτο από τόμους βιβλίων που είχαν πεταχθεί.
«Εάν δεν είχα πάρει μερικά από αυτά τα βιβλία, κανείς δεν το πιστεύει» είπε στην Washington Post η κ. Σμιθ.
Αμέσως μετά εστάλη οδηγία προς τις βιβλιοθήκες να μην πετούν τα βιβλία τους μέχρι να βρεθεί μία λύση. Η κ. Σμιθ, μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η δημοσιοποίηση της είδησης αυτής, ίσως είναι η αρχή για να ξεκινήσει μία καλύτερη χρηματοδότηση για τις δημόσιες βιβλιοθήκες.