Πρόσβαση ΑΜΕΑ στη παραλία

Δίοδο στη θάλασσα για τα άτομα με αναπηρίες ανοίγει η Περιφέρεια Θεσσαλίας που εξασφάλισε και εγκατέστησε σε τρία σημεία ειδικές ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία, τα λεγόμενα Seatrack με συνολικό προϋπολογισμό 110.700 ευρώ. H θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη βρέθηκε στην παραλία Αγίας Ελένης στο Δήμο Σκιάθου, όπου ενημερώθηκε για την τοποθέτηση της ειδικής ράμπας.

Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όταν ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που παρέχει το SEATRACK ενεργώντας με ιδιαίτερη ευαισθησία, προέβη σε συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους και να πραγματοποιηθεί η εγκατάστασή τους στα παράλια της Περιφέρειας.

Αντίστοιχη παρέμβαση με ειδικές ράμπες πρόσβασης έχουν ήδη τοποθετηθεί στη θέση Πλατάνια του Δήμου Αγιάς, ενώ τις επόμενες ημέρες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης πρόκειται να επισκεφτούν την παραλία Άναυρος του Δήμου Βόλου, όπου λειτουργεί ήδη σύστημα Seatrack.

Πηγή: aftodioikisi.gr