Μπλακ άουτ στο Δημόσιο

Ξεκινά σήμερα η νέα 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν, στις 10.30 το πρωί, κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα αντιφασιστικό συλαλλητήριο.
Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός από τις 10 το πρωί.
Στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει συμμετέχουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.
Τρίωρη στάση εργασίας , από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Πάντως, στην απεργία δεν θα συμμετάσχει, όπως είχε ανακοινώσει το Σάββατο η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ. Μάλιστα, σε χθεσινή της συνεδρίαση η ΕΕ της ΓΣΕΕ αποδοκίμασε αυτή την ενέργεια και όσους συνδικαλιστές σχεδίαζαν παρασκηνιακά την απεργιακή συμπόρευση των δύο συνδικάτων.

Πηγή: aftodioikisi.gr