Κούρεμα 50% σε καταναλωτικά δάνεια έως 10.000 από τις τράπεζες

Προς το τέλος φαίνεται ότι βρίσκεται η πρώτη φάση των ελέγχων της αμερικανικής εταιρίας Blackrock στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών.
Τις τελευταίες δυο ημέρες οι Αμερικανοί ειδικοί συνάντησαν τους υπεύθυνους της Εθνικής και της Πειραιώς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι πρώτοι φάνηκαν υπέρ της υιοθέτησης περισσότερο δυναμικών λύσεων για τα κόκκινα δάνεια από την πλευρά των τραπεζών.
Όπως πληροφορείται το Newmoney.gr το τελικό πόρισμα που θα παραδοθεί στον Γιώργο Προβόπουλο θα αναφέρει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες τα δάνεια που έχουν περάσει σε οριστική καθυστέρηση (και δεν υπάρχουν ακίνητα στην κατοχή του ιδιοκτήτη) δεν μπορούν να αποπληρωθούν οπότε θα πρέπει να υπάρξουν “πιο δυναμικές λύσεις”.
Τραπεζίτες που συνομιλούν μαζί τους εξηγούν ότι οι Αμερικανοί εμφανίζονται χωρίς να το λένε ευθέως υπέρμαχοι της δημιουργίας 4 διαφορετικών badbanks, μια για κάθε τράπεζα.
Μάλιστα μεγάλη τράπεζα μια εκ των 4 συστημικών ήδη έχει υιοθετήσει την λογική του haircut στα καταναλωτικά δάνεια έως 10.000, στρατηγική που φαίνεται  να βρίσκει σύμφωνη την Blackrock. Για την ακρίβεια η τράπεζα αυτή σε καταναλωτικά δάνεια που έχουν περάσει στα κόκκινα για πάνω από 3-4 χρόνια, προτείνει στον δανειολήπτη κούρεμα του δανείου έως 50% άλλα με την προϋπόθεση ότι θα αποπληρώσει ολόκληρο το ποσό σε 2 έως 3 μηνιαίες δόσεις.

Πηγή: newmoney.gr