Από 2,40 έως 2,45 ευρώ η τιμή του ελαιόλαδου

Στα 2,40 με 2,45 ευρώ είναι αυτή την περίοδο, η τιμή του φετινού πρώιμου έξτρα παρθένου ελαιολάδου της Μεσσηνίας. Το γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό, αγανάκτηση και ανησυχία στους παραγωγούς και τον αγροτικό κόσμο, καθώς η παραγωγή είναι μειωμένη και αναμένουν τιμή σε λογικά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό είναι το κλίμα που μας μετέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου Λάζαρος Σύρνος, μιας περιοχής που λόγω του μαυρολίσιου, ξεκινάει νωρίς και την παραγωγή κορωνέικου ελαιολάδου. "Είναι απαράδεκτο τη φετινή χρονιά που η παραγωγή παρουσιάζεται μειωμένη, να έχει στο ξεκίνημά του το λάδι αυτή την τιμή", παρατήρησε ο κ. Σύρνος. Εκτίμησε πως "επιβεβαιώνεται ότι οι πολλοί, οι παραγωγοί δουλεύουν για τους λίγους, εμπόρους και μεσάζοντες" και πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί αυτοί να κανονίζουν τις τιμές". 

Επεσήμανε ότι "όλη η Ελλάδα δεν έχει λάδι και δεν υπάρχει για να γίνουν εξαγωγές" και σημείωσε, διαμαρτυρόμενος: "Από πού προέρχεται αυτό το πράγμα; Τι γίνεται; Είμαστε σε απόγνωση. Περιφερειακή Ενότητα, Περιφέρεια και υπουργείο οφείλουν να ψαχτούν και να μας δώσουν υπεύθυνες απαντήσεις. Οταν δεν έχει φέτος τιμή το λάδι, με μειωμένη παραγωγή, πότε θα έχει;".

Πηγή