Η πολεοδομία απαιτεί πυρόσβεση σε κτίριο από πάγο!

Οι Βίκινγκς φαίνεται ότι ζήλεψαν την δόξα της ελληνικής γραφειοκρατίας, όπως δείχνει η νέα… ιδέα των Αρχών για την φετινή ανέγερση του Ξενοδοχείου από Πάγο στη Σουηδία.

Στο Γιούκασιαρβι, κοντά στην Κίρουνα της βόρειας Σουηδίας, χτίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή ένα μοναδικό κτίριο, το Ξενοδοχείο από Πάγο. Με πρώτη ύλη από τα παγωμένα νερά του ποταμού, αρχιτέκτονες, μηχανικοί αλλά και καλλιτέχνες δημιουργούν ένα εφήμερο κόσμημα που θα λιώσει με την έλευση της Ανοιξης.

Το διάσημο πλέον παγκοσμίως πρότζεκτ, που έχει ήδη τρεις δεκαετίες ζωής να επιδείξει, αντιμετώπισε ωστόσο φέτος μία ενδιαφέρουσα νέα… πρόκληση: Αν και είναι από… νερό, πρέπει να έχει ειδικό σύστημα πυρασφάλειας, καθώς οι Αρχές αποφάσισαν ότι η ανέγερσή του δεν διαφέρει από οποιουδήποτε άλλου κτιρίου!

«Εκπλαγήκαμε κάπως όταν το ακούσαμε», σχολίασε η εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Μπεατρίς Κάρλσον, «αλλά δείχνουμε κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και υπάρχουν πράγματα που μπορεί να πάρουν φωτιά όπως τα δέρματα των ταράνδων, τα στρώματα ή τα μαξιλάρια».

«Στο κάτω-κάτω κάθε φορά φτιάχνουμε ένα νέο ξενοδοχείο, που έχει πάντα προσθήκες και νεωτερισμούς», προσέθεσε, μάλλον στωικά.

Πηγή: ethnos.gr