Ληστεία με τα γενόσημα – Ακριβότερα στην Ελλάδα από την Σουηδία (σύγκριση τιμών)

Συνταρακτικά στοιχεία τιμών γενοσήμων σε Ελλάδα και Σουηδία! Να αναρτηθούν από τον ΕΟΦ οι τιμές των γενοσήμων από όλα τα κράτη της Ε.Ε.

Με την επιδίωξη να καταργήσουν ολοσχερώς κάθε ανταγωνισμό και να συγκρατήσουν τις τιμές των φαρμάκων σε υψηλά επίπεδα, ώστε να διατηρηθεί η κερδοσκοπία των φαρμακοβιομηχάνων, των εισαγωγέων, των μεγαλεμπόρων και των κάθε είδους κερδοσκόπων της υγείας του λαού, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, κατασκεύασαν το 2009, πίσω από την πλάτη του λαού και του κοινοβουλίου, ΑΓΟΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (7/2009 ΦΕΚ–Β–1388–13-7-09), με την οποία έθεταν υπό απαγόρευση κάθε ανταγωνισμό στις τιμές πώλησης των γενόσημων.

Αυτοί οι οποίοι έχουν αναγορεύσει τον ανταγωνισμό σε νέο θεό της οικονομικής ανάπτυξης και της ευτυχίας των ανθρώπων, όρισαν ότι «οι τιμές φαρμακευτικών προϊόντων όμοιας δραστικής ουσίας και φαρμακοτεχνικής μορφής καθορίζονται στο 80% της τιμής πώλησης του αντίστοιχου πρωτοτύπου» ( Κεφ. 27, άρθρο 337). Με την διάταξη απαγορεύεται να πουληθεί γενόσημο σε τιμή κατώτερη από το 80% της τιμής του πρωτότυπου! Από την μια μεριά αύξαναν τα κέρδη των εμπόρων του φαρμάκου και από την άλλη αύξαναν την φαρμακευτική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού για να έχουν «θετικό πλεόνασμα» 

Η αναφερόμενη «ρύθμιση» υπαγορεύτηκε προφανώς από τα μεγάλα συμφέροντα της παραγωγής, εισαγωγής και εμπορίας των φαρμάκων ( ο τομέας του φαρμάκου είναι από τους βασικότερους χρηματοδότες του δικομματισμού). Με την «ρύθμιση», η οποία εκτός των άλλων βρίσκεται σε αντίθεση και με βασικές διατάξεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, πραγματοποιούσαν μια ακόμα τεράστια λεηλασία του ΕΣΥ, των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και των εισοδημάτων εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων, που μέσα σε αφάνταστες οικονομικές δυσκολίες και στερήσεις, στηρίζουν και σήμερα, μεταξύ των άλλων, τα άνεργα παιδιά τους ή άλλα άνεργα μέλη των οικογενειών τους και στο τομέα της υγείας.

Ταυτόχρονα με σκοπό να διατηρήσουν τα περιθώρια των υψηλών κερδών και στις πολυεθνικές των πρωτοτύπων και να αποτρέψουν και τον ελάχιστο έστω ανταγωνισμό στο φάρμακο, με την ίδια «αγορανομική απάτη» απαγόρευσαν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις τιμές των γενοσήμων και των πρωτότυπων φαρμάκων. Έτσι, αφού πρώτα όρισαν ότι μετά την λήξη της πατέντας και της αποκλειστικής παραγωγής και διάθεσης του πρωτότυπου φαρμάκου η τιμή τους μειώνεται κατά 20%, καθόρισαν με διάταξη ότι: « Σε κάθε περίπτωση οι τιμές των πρωτοτύπων ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ( όμοιας δραστικής ουσίας)», δηλ. δεν μπορούν να πωλούνται φθηνότερα από τα αντίστοιχα γενόσημα!
Η σκανδαλώδης, χαριστική και παράνομη αυτή ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, ήταν σε γνώση όλων των κυβερνήσεων καθώς και όλων όσων διατέλεσαν υπουργοί Υγείας και Κοινωνικών ασφαλίσεων μέχρι την έλευση Γεωργιάδη, αλλά δεν πήραν κανένα απολύτως μέτρο για την ακύρωσή της. Η θέσπιση αυτού του αγορανομικού πλαισίου το οποίο σήμερα έχει τροποποιηθεί, αλλά χωρίς να μειωθούν ουσιωδώς οι τιμές, υπογράφτηκε επί εποχής Αβραμόπουλου ως υπουργού υγείας ( από 25/6/2006 έως και 2009) και της Φανής Πετραλιά ως υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ( 17/12/2007 έως 7/10/2009). Επόμενοι υπουργοί «επί των ερειπίων της Υγείας», έως και σήμερα, διατέλεσαν: η κ. Ξενογιαννακοπούλου από 7/10/2009, ο κ. Λοβέρδος έως 17/5/12 και μετέπειτα ο κ. Λυκουρέντζος έως 25/6/13 και τώρα ο κ. Α. Γεωργιάδης. Ως υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διατέλεσαν: Ο κ. Λοβέρδος από 7/10/2009 κυβέρνηση Γ.Α.Π, η κ. Κατσέλη έως 17/6/2011, ο κ. Κουτρουμάνης έως 17/5/12 και μέχρι σήμερα ο κ. Βρούτσης. Όλοι αυτοί δεν πήραν είδηση για το σκάνδαλο των γενόσημων! Γνώση είχε και ο μόνιμος και αμετακίνητος Διοικητής της λεηλασίας και επί «των ερειπίων του ΙΚΑ», γνωστός και μη εξαιρετέος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην εποχή του οποίου, μεταξύ των άλλων, η εισφοροδιαφυγή στο ΙΚΑ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ καθώς και ό τότε Πρόεδρος και η Διοίκηση του ΕΟΦ.
ΓΕΝΟΣΗΜΑ : ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
Συγκρίσεις τιμών γενοσήμων στην Ελλάδα και Σουηδία
Τα στοιχεία που αναδημοσιεύουμε είναι συνταρακτικά και προέρχονται από σχετική έρευνα που έδωσε στην δημοσιότητα ο άξιος έλληνας γενικός οικογενειακός γιατρός κ. Αργύρης Αργυρίου, ο οποίος σπούδασε σε Πανεπιστήμιο της Σουηδίας, όπου έκανε και την εξειδίκευσή του. Ο κ. Αργυρίου αποκαλεί την Ελλάδα παράδεισο των εταιριών των γενοσήμων!
Παρακάτω δίνουμε ορισμένα συγκριτικά στοιχεία γύρω από τις τιμές των γενοσήμων σε Σουηδία και Ελλάδα με βάση τις ουσίες των φαρμάκων. Τα στοιχεία έχουν καταγραφεί κατά το χρονικό διάστημα Μάρτης 2013 και οι τιμές είναι λιανικές. Τα στοιχεία είναι συνταρακτικά και αποδεικνύουν την απερίγραπτη σήψη και παρακμή του ελληνικού καπιταλισμού και του πολιτικού δικομματικού συστήματος
Ουσία Σιμβαστατίνη:
Φάρμακο : SIMVASTATIN TEVA
Σουηδία, 7,33 ευρώ
Ελλάδα, 21,24 ευρώ. 865% ακριβότερη στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία
Ομεπραζόλη
Σουηδία : Καψάκια OMEPRAZOLE TEVA 20 mg X 98 κοστίζουν 8,05 ευρώ
Ελλάδα: Καψάκια EFROZIN 20 mg X28 κοστίζουν 15.30 ευρώ. 565% πιο ακριβά στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.
Ατορβαστατίνη
Σουηδία ταμπλέτες Atorvastatin Bluefish 20 mgX100 τεμάχια κοστίζουν 6.33 ευρώ
Ελλάδα ταμπλέτες Atrost 20 mg X28 τεμάχια κοστίζουν 16.37. 823% πιο ακριβά στην Ελλάδα από ότι την Σουηδία
Φιναστερίδη
Σουηδία: Οι Tabl. Finasterid Actavis 5 mg x 98 κοστίζουν 9,43 Ευρώ
Ελλάδα: Οι Tabl. Finazil 5 mg x 28 κοστίζουν 13,09 ευρώ. 385 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.
Ρισπεριδόνη
Σουηδία οι Tabl. Risperidon Orion 1 mg x 60 κοστίζουν 6,27 Ευρώ
Ελλάδα οι Tabl. Rispefar 1 mg x 60 κοστίζουν 18,47 Ευρώ. 194 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.
Σιταλοπράμη
Σουηδία: Tabl. Citalopram Orion 20 mg x 98 κοστίζουν 54,5 = 6,26 Ευρώ.
Ελλάδα : Tabl. Seror 20 mg x 28 κοστίζουν 10,43 Ευρώ. 483 % πιο ακριβή στην Ελλάδα από ότι στην Σουηδία.

Πηγή