Με αιφνίδιο θάνατο απειλείται ο ΕΟΠΥΥ

Με «μπλακ άουτ» κινδυνεύει ο ΕΟΠΥΥ. Κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.κ. Αδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκου Μητσοτάκη συζητήθηκε το «plan b» στην περίπτωση που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εμμείνουν στην απόφασή τους για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απόλυση του συνόλου των γιατρών που εργάζονται στις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ (περίπου 850) ρίχνοντας «μαύρο» στα πολυϊατρεία του Οργανισμού. Στη συνέχεια θα κάνει προσλήψεις γιατρών με σύμβαση ορισμένου χρόνου (από έναν έως τρεις μήνες) ανάλογα με τις ειδικότητες και τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί έχουν αποφασίσει συνεχίσουν την απεργία έως τις 9 Δεκεμβρίου. Οι συνάδελφοί τους της Αθήνας κάνουν έκτακτη γενική συνέλευση το πρωί της Δευτέρα.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «… να σταματήσει ενέργειες και συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο, υποδαυλίζουν και καλλιεργούν κλίμα έντασης και διχαστικών πρακτικών, σε μια περίοδο που η περίθαλψη του ελληνικού λαού χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση και ενδυνάμωση, αντί της αποδυνάμωσης δομών και λειτουργιών». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το τελευταίο χρονικό διάστημα «… έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα οργής αγανάκτησης, γιατρών και ασφαλισμένων, λόγω προκλητικών δηλώσεων για  απολύσεις ιατρών και περιορισμού λειτουργιών που έχει ανάγκη ο πολίτης».

Πηγή: tovima.gr