Νέα παράταση για το «γεφύρι της Άρτας»: τα έργα στο δρόμο «Τρίπολης – Άστρους»

Νέα παράταση δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πολύπαθο έργο «Κουμπίλα – Λουλούδι» (τμήμα του δρόμου Τρίπολης – Άστρους), αφού όπως εισηγήθηκε ο Δημήτρης Κωστόγιαννης από την πλευρά της Περιφέρειας, λόγω της χειμερινής περιόδου δεν μπορούν να εκτελεστούν ασφαλτικές εργασίες, ζητώντας την παράταση προθεσμίας μέχρι τις 30 Απριλίου 2014.

Σε ερώτηση αν προβλέπεται να δοθεί κι άλλη παράταση (πέρα από αυτή), απάντησε ότι «δεν βλέπω να δίδεται άλλη παράταση» και ότι «έχει γίνει η ουσιαστική δουλειά, απλά θέλει λίγη οδοποιία στο τέλος».

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας εκτίμησαν ότι χρειαστεί και νέα παράταση. Ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «δεν μας πείθει η παράταση, έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο, δεν μπορεί όλα να γίνονται ανεύθυνα και να έχουμε ακόμα μια φορά παράταση του έργου». Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος στους εργολάβους και όχι να ξαναπαίρνουν έργα οι ίδιοι, ενώ έχουν κάνει λάθη στο παρελθόν».

Η πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής Ντίνα Νικολάκου επισήμανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό μέχρι τις 30 Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί το έργο.

Ο Δ. Κωστόγιαννης ενημέρωσε επίσης ότι υπάρχει και ένα θέμα με τα πεζοδρόμια των γεφυρών, γιατί άλλαξε ο κανονισμός για τα στηθαία και πρέπει τα στηθαία των πεζών με αυτά των αυτοκινήτων να έχουν μεγαλύτερη απόσταση.

Το θέμα τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Πηγή