Οι συντηρητικοί νιώθουν πιο ευτυχισμένοι από τους προοδευτικούς

Διεθνής έρευνα που μελέτησε στοιχεία από 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δείχνει ότι οι συντηρητικοί νιώθουν πιο ευτυχισμένοι απ΄ό,τι οι προοδευτικοί και οι φιλελεύθεροι.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ανταμ Οκούλιτς-Κοζάριν του αμερικανικού Πανεπιστημίου Ράτγκερς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης ψυχολογίας "Journal of Applied Psychology", διαπίστωσαν ότι οι πιο συντηρητικοί πολίτες αναφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση (υποκειμενική ψυχική ευεξία) στη ζωή τους σε σχέση με τους πιο προοδευτικούς συμπολίτες τους, άσχετα με το πολιτικό «χρώμα» της εκάστοτε κυβέρνησής.

Υπάρχει όμως ένα παράδοξο, που ανέδειξε η έρευνα. Ενώ λοιπόν οι προοδευτικοί είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από τους συντηρητικούς, οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με πιο προοδευτικές κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως προσωπικής πολιτικής πεποιθήσεως, νιώθουν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, από ό,τι όσοι ζουν σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις ακολουθούν πιο συντηρητικές πολιτικές.

Οπότε ο πιο ευτυχισμένος Ευρωπαίος φαίνεται πως είναι ένας συντηρητικός που ζει σε μια προοδευτική και φιλελεύθερη χώρα. Ίσως γι αυτό σκανδιναβικές χώρες όπως η Δανία, καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ευτυχίας διεθνώς.

Πηγή; lifo.gr