«Αίολος Κυνουρίας»: Η προσπάθεια για ο,τι καλό και σωστό στο Δημόσιο Χώρο είναι πάντοτε ΕΠΩΝΥΜΗ

Δελτίο τύπου

Κατά τη διάρκεια του τακτικού ελέγχου για ζητήματα ευπρέπειας και ευταξίας του κλειστού γηπέδου, από εκπροσώπους του Αιόλου, μετά το πέρας της προπονήσεως της Δευτέρας 27/10, διαπιστώθηκε η ύπαρξη συνθημάτων στους χώρους των αποδυτηρίων, σχετικών με την υποστήριξη του συλλόγου μας. Το γεγονός καταδικάστηκε από όλους τους υπεύθυνους του Αιόλου, που αμέσως προέβησαν σε έλεγχο και σε άμεσο εθελοντικό καθαρισμό.  Αυτή η  λανθασμένη και αγνώστων κινήτρων ενέργεια, οδήγησε στη διατύπωση λιβέλων και κατηγοριών προς το σύλλογο, πυροδοτώντας έτσι αντιδράσεις.

Ο σύλλογός μας, έχοντας ως βασικές αρχές την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και τη διαφάνεια των ενεργειών του, καταδικάζει ομόφωνα  τις επιστολές και τα σχόλια οιωνδήποτε ανώνυμων, «ανήσυχων και προβληματισμένων» του τόπου μας,  που στόχο έχουν πίσω από την ανωνυμία τους να συκοφαντήσουν τόσο τους υπεύθυνους–δημιουργούς του συλλόγου όσο και τον προπονητή.  Καθίσταται σαφές, πως η αναπαραγωγή και ο σχολιασμός του άρθρου που δημοσιεύτηκε ανυπόγραφα στο ειδησεογραφικό blog astrosnews, δεν προκαλεί τους αγνούς προβληματισμούς που, μπορεί και πρέπει να, δημιουργούνται στον εκάστοτε γονέα σχετικά με την ευπρέπεια ενός αθλητικού χώρου και τη μετάδοση της αθλητικής ιδέας. Είναι πασιφανές πως ο σύλλογος στοχοποιείται με τον ευκολο και ανεύθυνο τρόπο της ανωνυμίας από κάποιους. Το ήθος και η υπευθυνότητά μας, ως μέλων του συλλόγου αυτού, μας αναγκάζει να προβούμε σε οποιαδήποτε διαφανή και έννομη ενέργεια ώστε να προστατεύσουμε το όραμα, το όνομα και το σκοπό του συλλόγου μας.

Κατόπιν τούτου, αθλητές, αθλήτριες και γονείς που στηρίζουν το σύλλογο «Αίολος» με την παρουσία τους και με τη συμμετοχή τους, δηλώνουμε ανοιχτά και απερίφραστα την στήριξή μας στον προπονητή κο Γιώργο Κατσαρό, έχοντας εμπιστοσύνη στις γνώσεις, την παιδαγωγική του κατάρτιση και αναγνωρίζοντας το ζήλο του για την προαγωγή του αθλήματος αλλα και το ήθος που επιδεικνύει απέναντι στη συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό του και προς το σύλλογο.

Τέλος, ενημερώνουμε πως δε θα ασχοληθούμε πάλι με οποιαδήποτε ανώνυμο, ανυπόγραφο και ανυπόστατο άρθρο ή σχόλιο το οποίο θίγει την προσπάθεια του συλλόγου μας να προάγει τον αθλητισμό και τις επιλογές των προσώπων για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Ο «Αίολος», στα πλαίσια της ομαδικότητας, του σεβασμού και της αθλητική άμιλλας, αρετές που επιβάλλεται να υπάρχουν σε οποιοδήποτε αθλητικό σύλλογο, καλεί τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Πήγασος» ώστε να προβούμε σε μία κοινή δήλωση, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές κακόβουλες ενέργειες και συκοφαντίες που στόχο έχουν να διαταράξουν τη σχέση των δύο συλλόγων, να ζημιώσουν το άθλημα και να εγείρουν το φανατισμό.

Εκ του διοικητικού συμβουλίου