Μπλοκάρουν 40.000 εφάπαξ έως τον Μάιο – Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Χωρίς εφάπαξ αναμένεται να μείνουν 40.000 συνταξιούχοι. Οι πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερο Τύπος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να πάρουν τα χρήματά τους δεκάδες χιλιάδες άτομα που βγήκαν μεν σε σύνταξη, αλλά δεν είναι μπροστά στην προτεραιότητα καθώς υπάρχουν άλλοι που βρίσκονται στο περίμενε επί δύο χρόνια.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ξεκλειδώσουν περίπου 30.000 εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου, όμως είναι περισσότερα εκείνα που «παγώνουν».

Ουσιαστικά υπάρχει πρόβλημα με τον συντελεστή βιωσιμότητας των Ταμείων. Δεν μπορεί δηλαδή το υπουργείο και τα Ταμεία να υπολογίσουν ποιο θα πρέπει να είναι το ποσό που θα πρέπει να πάρουν οι δικαιούχοι και έτσι όλα μπαίνουν στο ψυγείο μέχρι νεωτέρας.

Με λίγα λόγια 40.000 δικαιούχοι εφάπαξ που βγήκαν σε σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2013 και ύστερα θα ζουν με την αγωνία των χρημάτων τους.

Η επόμενη ημερομηνία που συζητείται για την απόδοση εφάπαξ είναι η Άνοιξη και συγκεκριμένα ο Μάιος του επόμενου χρόνου.

Δεν υπάρχει πιθανότητα δηλαδή να δοθούν τα εφάπαξ πριν περάσουν ακόμη 7 μήνες.

Μάλιστα τα εφάπαξ που θα δοθούν τότε δεν θα έχουν καμία σχέση και με τα ποσά που δίδονται σήμερα.

Έρχεται μεγάλο τσεκούρι για όλους με μειώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί να ξεπεράσουν το 20 και το 25%. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι μειώσεις αναμένεται να φτάσουν ως και στο 40%.