Με ένα απλό τεστ αίματος θα βρίσκουν από τι έχουμε αρρωστήσει

Επιστήμονες από το Ισραήλ, δημιούργησαν ένα τεστ αίματος που πρόκειται να βοηθήσει τους γιατρούς, οι οποίοι μέσα σε 2 ώρες θα γνωρίζουν τα αίτια μιας ασθένειας. Έτσι θα γνωρίζουν τι φάρμακο θα πρέπει να χορηγήσουν και εάν πρέπει να χορηγήσουν αντιβιοτικό. Με το τεστ αυτό αποσαφηνίζεται αμέσως εάν κάποια λοίμωξη οφείλεται σε ιό ή σε βακτήρια.

Μέχρι σήμερα για μια ακριβή διάγνωση και για τα αίτια της (εάν πρόκειται για παθογόνους μικροοργανισμούς ή όχι) απαιτείται αρκετός χρόνος ίσως και ημέρες. Οι γιατροί που δεν έχουν σαφή εικόνα της αιτίας, για να την καταπολεμήσουν χορηγούν αντιβιοτικά που συχνά ίσως και να μην χρειάζονται. Ή και το αντίθετο, κάποιοι μπορεί να χρειάζονται αντιβιοτικά και να μην τα λαμβάνουν.

Το τεστ δοκιμάστηκε in vitro και σε ασθενείς. Οι επιστήμονες ανέλυσαν με τη νέα μέθοδο δείγματα αίματος από 300 ασθενείς που είχαν κάποια λοίμωξη. Μέσα σε 2 ώρες και με εξαιρετική ακρίβεια οι επιστήμονες είχαν τα αποτελέσματα εάν επρόκειτο για ιό ή βακτήριο. Χρειάζονται και άλλες δοκιμές αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι σύντομα το τεστ θα βγει στην αγορά.

Πηγή: invitromagazine.gr