Έρχονται τα «προφυλακτικά του μέλλοντος»

Φανταστείτε ένα σχεδόν άθραυστο προφυλακτικό που λιπαίνεται αυτόματα, μπορεί να παράσχει μικροδόση βιάγκρα, ενώ είναι φτιαγμένο από ένα υλικό- που ίσως αντικαταστήσει το λατέξ- το οποίο είναι βιοδιασπώμενο, ενώ παράλληλα πρσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση κατά τη διάρκεια του σεξ, ακόμα και σε σχέση με την επαφή χωρις προφύλαξη.

Το παραπάνω, που το δημοσίευμα του The Independent ονομάζει "προφυλακτικό του μέλλοντος", βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ανάπτυξης, από μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Wollongong της Αυστραλίας. Μια από τις 52 επιστημονικές ομάδες σε όλο τον κόσμο που -χρηματοδοτούμενες με 100.000 δολάρια από το φιλανθωπικό ίδρυμα του Bill Gates- έχουν ως αποστολή τους την αφαίρεση από τα προφυλακτικά του "στίγματος" του ότι η χρήση τους μειώνει τη σεξουαλική απόλαυση.

Υπεύθυνη για τις νέες, επαυξημένες ιδιότητες των προφυλακτικών νέας γενιάς, πάνω στα οποία εργάζεται η ομάδα του Πανεπιστημίου, είναι μια γκάμα υλικών hydrogel που θεωρείται ότι έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με λατέξ κυρίως ως προς την αντοχή και την ευελιξία στην μορφοποίησή τους ώστε να εξυηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

Το επόμενο βήμα της ομάδας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, καθηγητή Robert Gorkin, είναι οι βιομετρικοί έλεγχοι στην εγκεφαλική δραστηριότητα όσων χρησιμοποιήσουν τα νέας γενιάς προφυλακτικά, ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως πρσφέρουν μεγαλύτερη απόλαυση από ένα συμβατικό προφυλακτικό από λατέξ.