Εκστρατεία κατά της γελοιότητας των «selfie» ξεκινά το Φεστιβάλ των Καννών

Το πιο λαμπερό ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξεκινά εκστρατεία κατά των «selfie». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών Τιερί Φρεμό ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένας νέος «περιορισμός» στον αριθμό των αυτοπορτρέτων που μπορούν να βγάλουν οι διάσημοι σταρ έξω από το Palais du Cinema.
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε το πρόγραμμα, ο Φρεμό είπε: «Ξεκινάμε μια εκστρατεία για να μειώσουμε την σύγχρονη πρακτική των selfie στο κόκκινο χαλί και τα σκαλιά (σ.σ. εννοεί τα σκαλιά του Palais du Cinema). Πέρα από το τι πιστεύουμε, πρόκειται για μία πρακτική που είναι συχνά τρομερά γελοία και γκροτέσκα».
Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πιέρ Λεσκούρ πρόσθεσε: «Έτσι κι αλλιώς είναι πάντα η πιο άσχημη φωτογραφία του εαυτού σου».
Κανείς από τους δύο δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το τι είδους κανόνες θα εφαρμοστούν, αλλά και οι δύο τόνισαν ότι δεν θα είναι παρόντες αστυνομικοί.
Πρόσθεσαν ότι δεν είναι πιθανή μία απαγόρευση -αλλά ούτε και επιθυμητή. «Δεν θέλουμε να απαγορεύσουμε (σ.σ. τα selfie), αλλά είναι θέμα χρόνου. Έχουμε ένα συγκεκριμένο χρόνο για να περάσει ο κόσμος από το κόκκινο χαλί και τα σκαλιά και πραγματικά σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις, εάν σταματούν κάθε δύο μέτρα για να βγάλουν φωτογραφία του εαυτού τους, με τον εαυτό τους» είπε ο Φρεμό.

Πηγή: in.gr