«Η αναπαραγωγή της φρίκης δεν προάγει τη δημοσιογραφία»

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραπέμπει στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την διευθύντρια της εφημερίδας « Espresso» Αμαλία Βεβελάκη και τη συνάδελφο Μαρία Μεϊμάρη, λόγω της δημοσίευσης της πλήρους κατάθεσης του υπόπτου για τη δολοφονία της μικρής Άνι. 

Παράλληλα, καλεί το  Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να διεξάγει αμέσως έρευνα για την παραπομπή όλων των δημοσιογράφων που δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν αντίστοιχα ρεπορτάζ σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα. 

Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι οι «φρικιαστικές λεπτομέρειες» που αναπαράγονται εν είδει «δημοσιογραφικής επιτυχίας» δεν υπηρετούν τον σκοπό της ενημέρωσης αλλά ούτε και τις αξίες της δημοσιογραφίας. Αντιθέτως, όπως τονίζει, εθίζουν την κοινή γνώμη στην ανάλωση της φρίκης. 

Ήδη το διοικητικό συμβούλιο, με ανακοινώσεις του εντός της εβδομάδας, συνέστησε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης του κώδικα δεοντολογίας.

«Δυστυχώς, ορισμένα Μέσα και συνάδελφοι επέλεξαν τον δρόμο της αναπαραγωγής της φρίκης. Για το λόγο αυτό, καλούμε το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας να συνεδριάσει αμέσως και να λάβει θέση για τα όσα συμβαίνουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: efsyn.gr