Η Γαλλία μπλοκάρει το ζιζανιοκτόνο Roundup της Mosanto

Παρελθόν από τα ράφια των γαλλικών καταστημάτων θα αποτελεί από εδώ και πέρα το γνωστό ζιζανιοκτόνο της Mosanto, Roundup.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε την απαγόρευση της ελεύθερης διάθεσης στα καταστήματα με είδη κηπουρικής του ζιζανιοκτόνου Roundup της εταιρείας Monsanto, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μάχης εναντίον των φυτοφαρμάκων που θεωρούνται εν δυνάμει βλαβερά για τον άνθρωπο.

«Η Γαλλία οφείλει να δώσει τη μάχη για να σταματήσουν τα φυτοφάρμακα. Οφείλει επίσης να δώσει τη μάχη για να σταματήσουν τα φυτοφάρμακα στους κήπους και σας ανακοινώνω πως ζήτησα από τα καταστήματα ειδών κηπουρικής να σταματήσουν να διαθέτουν προς πώληση το Roundup της Monsanto, της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας», δήλωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε τον Μάρτιο πως η γλυφοσάτη, το βασικό συστατικό του Roundup της Monsanto, είναι πιθανόν καρκινογόνα για τους ανθρώπους.

Πηγή: tvxs.gr