Έως τις 16:00 ανακοινώσεις για τον τρόπο καταβολής των συντάξεων

Μέχρι τις 16.00 θα ανακοινωθεί ο τρόπος καταβολής των συντάξεων, όπως ενημέρωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως διαβεβαιώσει ότι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, ωστόσο με τα μέτρα περιορισμού κεφαλαίων, το κλείσιμο των τραπεζών και των ΑΤΜ, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να τις εισπράξουν. 

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομίας, η καταβολή τους εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών και οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο με τον οποιο θα εισπραχθούν.

Η Εθνική Τράπεζα υπέβαλε αίτημα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να ανοίξουν 170 υποκαταστήματά της.

Από το πρωί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Εθνική Τράπεζα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή επιλογή για την πληρωμή των συντάξεων σε 2,7 εκατ. δικαιούχους.

Πάντως, κανονικά μπορούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους όσοι συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να τη λαμβάνουν μέσω ΕΛΤΑ. 

Τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων λειτουργούν κανονικά για όλες τις υπηρεσίες, εκτός των τραπεζικών συναλλαγών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Eurobank.

Στην ιστοσελίδα www.elta.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τον πίνακα των ταχυδρομικών καταστημάτων που λειτουργούν καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο μέχρι τις 20.30.

Πηγή: naftemporiki.gr