Γιατροί πέτυχαν το θαύμα: Επανασυγκόλλησαν κεφάλι μωρού το οποίο είχε αποκολληθεί εσωτερικά σε τροχαίο

Ένα μικρό θαύμα πέτυχαν οι γιατροί του νοσοκομείου του Μπρίσμπειν στην Αυστραλία που κατάφεραν να συγκολλήσουν και πάλι το κεφάλι μωρού που είχε αποκολληθεί εσωτερικά σε τροχαία ατύχημα.

Ο 16 μόλις μηνών  Τζάκσον Τέιλορ, καθόταν στο καθισματάκι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε η μητέρα του όταν σε διασταύρωση και ενώ έτρεχαν με 90 χλμ. την ώρα ένα άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους.

Στο μπροστινό κάθισμα, όπου καθόταν η μητέρα με την άλλη της κόρη Σέιν, όλα πήγαν καλά αφού φορούσαν ζώνη και άνοιξαν οι αερόσακοι. Στο πίσω κάθισμα όμως το κορμί του βρέφους απορρόφησε την ορμή της σύγκρουσης με αποτέλεσμα να σπάσει ο σβέρκος του και η σπονδυλική του στήλη και το κεφάλι του μικρού να κρατιέται στους ώμους του ουσιαστικά μόνο από το δέρμα.

Ελικόπτερο που ειδοποιήθηκε έφτασε αμέσως με συνοδεία εξειδικευμένου γιατρού μετέφερε τον Τζάκσον  ο οποίος δυσκολευόταν στην αναπνοή στο νοσοκομείο όπου τον ανέλαβε ο ειδικευμένος χειρουργός Τζεφ Άσκιν.

Στο χειρουργείο ο γιατρός κατάφερε να κάνει το θαύμα επανασυγκολλώντας και επανασυνδέοντας τα σπασμένα οστά του μωρού και τους κομματιασμένους του σπονδύλους.

Τώρα ο Τζάκσον θα φορά για 8 μήνες ένα ειδικό στεφάνι το οποίο θα κρατά ακίνητο το κεφάλι του μέχρι να θρέψουν τα κόκαλα.

«Πολλά παιδιά δεν θα είχαν επιβιώσει από αυτόν τον τραυματισμό και αν τα είχαν καταφέρει δεν θα μπορούσαν να κινηθούν ή να αναπνεύσουν», είπε μετά την επέμβαση ο χειρουργός, Τζεφ Άσκιν.

Πηγή: lifo.gr