Οι γιαγιάδες-τροφοί της Λέσβου που κατέκτησαν το διαδίκτυο

Πράξη με τον πλέον συγκινητικό τρόπο κάνουν τα αφηγήματα των ευρωπαίων πολιτικών περί αλληλεγγύης και Ευρώπης των λαών τρεις γιαγιάδες από τη Λέσβο, η φωτογραφία των οποίων να ταΐζουν ένα νεογέννητο προσφυγόπουλο έχει κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Λευτέρης Παρτσαλής και την ανήρτησε η ιστοσελίδα rizopoulospost. Η εικόνα δείχνει τρεις γιαγιάδες στη Σκάλα Συκαμνιάς Λέσβου να έχουν πάρει αγκαλιά ένα προσφυγόπουλο και του δίνουν γάλα με το μπιμπερό. 

Δίπλα τους, η μητέρα του βρέφους στέκεται χαμογελαστή και ανακουφισμένη καθώς, σύμφωνα με τη μαρτυρία του φωτογράφου, νωρίτερα προσπαθούσε μάταια να το ταΐσει καθώς το παιδί έκλαιγε σπαρακτικά. 
H φωτογραφία, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις τραγικές φωτογραφίες από την ανάσυρση νεκρών παιδιών στις ακτές του Αιγαίου αλλά και με τις εικόνες ντροπής με φράκτες στις χώρες της Ευρώπης λειτουργεί ως ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με αποτέλεσμα να έχει γίνει viral με χιλιάδες αναγνώστες να την έχουν αναδημοσιεύσει.