Οταν πας για κυνήγι με την «Σκανδάλη»… κάποια στιγμή θα σε πυροβολήσει

Μία ακόμη παράδοξη υπόθεση τραυματισμού με όπλο στις ΗΠΑ κάνει το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου, με την πέτρα του σκανδάλου να είναι η… Σκανδάλη.

Η Trigger (σκανδάλη), είναι το γέρικο Λαμπραντόρ που άθελά του πυροβόλησε στο πόδι την 25χρονη ιδιοκτήτρια του, Αλι Κάρτερ, κατά τη διάρκεια κυνηγιού υδρόβιων πουλιών το Σάββατο το πρωί σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην βόρεια Ιντιάνα, σύμφωνα με τη διεύθυνση θαλάσσιων και φυσικών πόρων της Πολιτείας.

Η νεαρή κυνηγός ακούμπησε το κυνηγετικό της τουφέκι στο έδαφος, ενώ άλλαζε τη θέση της και ο σκύλος της, ηλικίας 11 ετών πάτησε το όπλο, τραβώντας την σκανδάλη, ανέφερε ο φύλακας της κυνηγετικής περιοχής Τζόναθαν Μπόiντ. Η ασφάλεια του όπλου δεν ήταν ενεργοποιημένη, έτσι αυτό εκπυρσοκρότησε και τα σκάγια βρήκαν το αριστερό πόδι της Κάρτερ.

Η 25χρονη κοπέλα νοσηλεύτηκε με ελαφρά τραύματα, καθώς τα σκάγια ήταν μικρού διαμετρήματος και δεν προκάλεσαν απειλή για τη ζωή της. Λίγο αργότερα της δόθηκε εξιτήριο.

«Παροτρύνουμε όλους να λάβουν ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης πριν πάνε για κυνήγι», τόνισε ο Μπόιντ, ο οποίος στην επταετή θητεία του ως φύλακας θυμήθηκε άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό όπου ένας σκύλος πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του – έναν άνδρα που κυνηγούσε λαγούς, όταν αυτός ακούμπησε το όπλο του σε ένα δέντρο και ο σκύλος του ράτσας μπιγκλ πάτησε πάνω στο όπλο.

Πηγή: ethnos.gr