Άγγιξε τα… σύννεφα!

Το μέλλον ανήκει στον Εμμανουήλ Καραλή. Και προβλέπεται λαμπρό. Οταν στα 17 του χρόνια πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ παίδων στο επί κοντώ με άλμα στα 5,53 μ. με την πρώτη προσπάθεια, τότε εύκολα μπορείτε να φανταστείτε για τι πράγματα είναι ικανός.

Στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς και στα 5,60 μ., αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία σε σύγκριση με το ρεκόρ που σημείωσε στο 30ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τα βλέμματα πάνω του έστρεψε και ένας άλλος πιτσιρικάς, ο Αντώνης Μέρλος, στο άλμα εις ύψος. Πηδώντας στα 2,14 μ. «χτύπησε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ παίδων, αφήνοντας πίσω του την επίδοση του Αντώνη Μάστορα το 2008 (2,11 μ.).

Από κει και πέρα, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε ο ίδιος στα 5.000 μ. βάδην με χρόνο 19:08.74. Σπουδαία επίδοση, την πέμπτη καλύτερη φετινή στον κόσμο, πέτυχε στο άλμα εις ύψος ο Κώστας Μπανιώτης ξεπερνώντας τα 2,33 μ., ενώ παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ (17-20 Μαρτίου).

Ο άτυχος της διοργάνωσης ήταν ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος λίγο πριν από τα πρωινά προκριματικά των 60 μ. με εμπόδια υπέστη θλάση στον αριστερό δικέφαλο, εγκατέλειψε προκειμένου να μη ρισκάρει για τα χειρότερα και σύμφωνα με τους γιατρούς θα μείνει εκτός δράσης για 10 μέρες.

«Με κυνηγούσε καιρό ο τραυματισμός απ’ ό,τι φαίνεται. Πριν έρθω να αγωνιστώ στο Πανελλήνιο έπεσε ένα όργανο στο πόδι και είχα κάνει ακτίνες στο μετατάρσιο. Τελικά τότε δεν ήταν τίποτα και το έπαθα στους αγώνες», είπε ο 29χρονος.

Στην Ολυμπιάδα η Παπαχρήστου

Κάθε λόγο να χαίρεται έχει η Βούλα Παπαχρήστου. Η αθλήτρια της ΑΕΚ έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με άλμα στα 14,15 μ. στον πρωινό προκριματικό του τριπλούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Δεν έπιασε, όμως, το όριο για το Παγκόσμιο του Πόρτλαντ καθώς στον τελικό των γυναικών σταμάτησε στα 14,12 μ.

Πηγή: efsyn.gr