Το γραφείο της πρώην Κοινότητας Παραλίου Άστρους θα γίνει Μουσείο;

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Πυράμια», απηχώντας πιστεύω τις απόψεις του συνόλου των συμπολιτών μας, στις 21 Δεκεμβρίου 2015 έπεμψε αίτημα προς τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για να του παραχωρηθεί το γραφείο της πρώην Κοινότητας Παραλίου Άστρους για τη «δημιουργία ιστορικού και φωτογραφικού αρχείου για το Παράλιο Άστρος καθώς επίσης και για την ίδρυση και λειτουργία ιστορικού μουσείου και βιβλιοθήκης», δείτε εδώ την αίτηση του Ομίλου «Πυράμια».

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας επέδειξε «ιδιαίτερο ενδιαφέρον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην απάντηση του, δείτε τη εδώ. «Αμέπος τε και έργον», ας ελπίσουμε ότι, η υπόθεση θα έχει ευτυχή κατάληξη.

Σ.Σ: Ένα ιστορικό και εμβληματικό κτίριο, η οικία του ευεργέτη Θεόδωρου Δεληγιάννη -σημερινά γραφεία της πρώην Κοινότητας Παραλίου Άστρους- μπορεί και πρέπει να πάρει την θέση που του αρμόζει στο Παράλιο Άστρος, η μετατροπή του σε Μουσείο θα του δώσει την χαμένη του αίγλη.

Υ.Γ: Οι προσφορές των συμπατριωτών μας, σε ανύποπτο χρόνο, πχ σε λαογραφικά είδη, ήταν άνευ προηγούμενου. Συγκινητική είναι η προσφορά φίλου, ο οποίος είναι διατεθειμένος να δωρίσει ολόκληρη την συλλογή νομισμάτων του.