Στην πρίζα μπαίνει την Πέμπτη επιβατηγό πλοίο στην Κυλλήνη

Η πρώτη υποδομή ηλεκτροδότησης πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο εγκαινιάζεται στο λιμάνι της Κυλλήνης την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου διασυνδέοντας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Fior Di Levante» της Levante Ferries.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρωτοποριακό αυτό έργο, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος elemed, θεωρείται ότι συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και στον εκσυγχρονισμό του λιμένα, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω νέες καινοτόμες εφαρμογές και σε άλλα ελληνικά λιμάνια, μετατρέποντάς τα σε περιβαλλοντικά φιλικούς θαλάσσιους κόμβους.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση, το κόστος της οποίας ανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας ηλεκτροδότησης των πλοίων και σε άλλα λιμάνια της περιοχής.

Στην Κυλλήνη θα έχει μια θέση ηλεκτροδότησης, με την οποία θα διασυνδεθεί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Fior Di Levante» που ήδη έχει δημιουργήσει ειδική εγκατάσταση στις ηλεκτρομηχανές του, ενώ στο λιμάνι θα προβλέπονται τέσσερις επιπλέον θέσεις ηλεκτροδότησης.

Η χρήση του ηλεκτρισμού δεν θα περιορίζεται όμως μόνο σε εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης στα λιμάνια, αλλά και σε φόρτιση μπαταριών στο μέλλον, σε μικρότερης κλίμακας πλοία που πραγματοποιούν τοπικά δρομολόγια.

Με αφορμή τα εγκαίνια της εγκατάστασης, διοργανώνεται εκδήλωση με τίτλο «Η Ανατολική Μεσόγειος αποκτά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο λιμάνι της Κυλλήνης», με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών φορέων και εταίρων του προγράμματος elemed.

Οπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός το συγκεκριμένο έργο στο λιμάνι της Κυλλήνης είναι πιλοτικό και σε αυτή τη φάση θα εξυπηρετεί τα πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι και τα οποία θα παίρνουν ρεύμα από τη στεριά για να μη χρησιμοποιούν τις ηλεκτρογεννήτριες κατά τη στιγμή που είναι δεμένα.

Το σημαντικό είναι ότι με αυτή τη δράση θα μειωθούν σημαντικά οι ρύποι κατά τη διάρκεια παραμονής του πλοίου στο λιμάνι και αφού παραχθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, τέτοιες δράσεις θα μπορέσουν να εφαρμοσθούν και στα υπόλοιπα λιμάνια, τόνισε ο κ. Σαντορινιός. Συμπλήρωσε ότι η ηλεκτροδότηση δεν θα είναι υποχρεωτική, αλλά με το νομικό πλαίσιο θα γίνεται πιο εύκολα η εγκατάσταση τέτοιων μονάδων.

Το πρόγραμμα elemed

Το πρόγραμμα elemed έχει ξεκινήσει τέλος του 2016 και πρόκειται για μια δράση εξηλεκτρισμού της ναυτιλίας και των λιμενικών υποδομών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με ιδιαίτερα έμφαση στην Ελλάδα και στο λιμάνι του Πειραιά, δήλωσε ο διευθυντής Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Τμήμα Θαλάσσιων και Υπεράκτιων Δραστηριοτήτων, Νότια Ευρώπη, Lloyd’s Register, κ. Πάνος Μήτρου.

Πρόσθεσε ότι πλέον ένα πλοίο θα ηλεκτροδοτείται από τη στεριά για την παραμονή του στο λιμάνι χωρίς να παράγει ρύπους και θόρυβο και ότι πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή στη νέα Μεσόγειο.

Και συμπλήρωσε ότι «ευελπιστούμε ότι αυτή η τεχνολογία θα δώσει πάρα πολλές ευκαιρίες και λύσεις στο άμεσο μέλλον για τις λιμενικές υποδομές και τη ναυτιλία στη χώρα και στην περιοχή».

Σε πρόσφατη εκδήλωση ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός είχε αναφέρει ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναζητεί τρόπους χρηματοδότησης ναυπήγησης νέων πλοίων, τα οποία θα λειτουργούν φιλικότερα προς το περιβάλλον.

«Προς αυτή την κατεύθυνση θεσμοθετείται ένα νέο αναπτυξιακό μέτρο, το οποίο θα προβλέπει τη δυνατότητα να υπογράφονται πολυετείς συμβάσεις, σε περιπτώσεις πλοίων τα οποία θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα, στη 12ετή σύμβαση η εταιρεία θα έχει την υποχρέωση σε τρία χρόνια να φέρει ένα πλοίο που θα είναι καινούργιο ή νεόχτιστο και θα έχει φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, όπως χρήση LNG, ηλεκτροκίνηση ή υβριδική. Οι συμβάσεις αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πλοιοκτήτριες εταιρείες προς τις τράπεζες, ώστε να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση» είχε πει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως σε ημερίδα που είχε πραγματοποιήσει η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο τα δρομολόγια πορθμειακών γραμμών να γίνονται με ηλεκτρικά επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

«Με το σημαντικό δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που διαθέτει, η Ελλάδα θα μπορούσε να ηγηθεί στον χώρο της σύγχρονης ναυτιλίας και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί σημαντικά στον ναυτιλιακό χώρο» είχε πει ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Jorn Gjelstad.

Στην ίδια ημερίδα, ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του Τομέα της Μελέτης Πλοίου και Θαλασσίων Μεταφορών της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (ΝΜΜ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Δημήτρης Λυρίδης, παρουσίασε τη χαρτογράφηση των παράκτιων συνδέσεων στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «πιλότο» για τον εξηλεκτρισμό, τις δυνατότητες και τα προβλήματα, καθώς και την εμπειρία του από τον εξηλεκτρισμό του πρώτου λιμανιού στην Ελλάδα, στην Κυλλήνη.

Πηγή: tovima.gr