13η Σύνταξη: Έως το τέλος του μήνα στους λογαριασμούς

Μέχρι την άλλη Παρασκευή, 17 Mαΐου αναμένεται να ψηφιστεί η ρύθμιση για την 13η σύνταξη με στόχο να καταβληθεί στους 2,5 εκατ. δικαιούχους τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Ο υπολογισμός του ποσού θα γίνει με βάση την μεικτή κύρια σύνταξη.

Περιμένουν πως και πως, 2,5 εκ συνταξιούχοι, το τέλος του μήνα για να δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό που αντιστοιχεί στην 13η σύνταξη.

Το μέτρο είναι μόνιμο υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διευκρινίζοντας πως ο υπολογισμός του ποσού που θα λαμβάνει κάθε συνταξιούχος γίνεται με βάση την μεικτή κύρια σύνταξή του: «Αφορά την κύρια, η πλειονότητα των συνταξιούχων έχει κύρια και επικουρική ο υπολογισμός για την 13η θα γίνει στην κύρια δεν κάνουμε άθροισμα κύριας επικουρικής» (από χθεσινό δελτίο).

800 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ θα πάρουν σε λίγες μέρες μια επιπλέον σύνταξη. Ωστόσο για μεγαλύτερα ποσά σύνταξης το ποσοστό βαίνει μειούμενο φτάνοντας στο 30% για 770 χιλιάδες συνταξιούχους με κύρια σύνταξη άνω των 1000 ευρώ.

Τα ποσά που θα προκύψουν θα καταβληθούν στους συνταξιούχους χωρίς πλαφόν υπογραμμίζει το Υπουργείο Εργασίας με αφορμή σχετικό δημοσίευμα για την 13η σύνταξη.

Νέες προσλήψεις αλλά και όσους νέους ήδη εργάζονται με πλήρη απασχόληση αφορά η επιδότηση από το 2020 των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους έως 29 ετών

Η επιδότηση εργατικών και εργοδοτικών εισφορών θα είναι 80% για νέους κάτω των 25 ετών και 25% για νέους από 25 έως 29.

Πηγή: pontiki.gr