Τι δεν πρέπει να κάνεις στην παραλία

(Φωτ. κεντρική ακτή Παραλίου Άστρους)

Τα πιο σημαντικά “όχι” και “μην” της παραλίας:

Μην γίνεσαι το επίκεντρο της πλαζ. Ακόμα κι αν δεν είσαι στην πλαζ και είσαι σε μια ερημική παραλία, ουδείς αστερίας συγκινείται. Το ήσυχο προφίλ στην παραλία εκτιμάται δεόντως.

Μην κόβεις βόλτες πάνω – κάτω απλά για να δείξεις το σώμα σου. Μην ανησυχείς. Αν είσαι πραγματικά πολύ γυμνασμένος και περήφανος για τον ιδρώτα που έχεις ρίξει όλο το χρόνο, θα φανεί και χωρίς τις βόλτες.

Μην τσακώνεσαι για τις ομπρέλες. Βασικά μην τσακώνεσαι για τίποτα αλλά ειδικά στο θέμα ομπρέλα δεν έχεις δίκιο. Γιατί αν έχεις πάει την ώρα που πάνε όλοι, ας είσαι προετοιμασμένος και για το ενδεχόμενο να κάτσεις στον ήλιο.

Όχι στα μαγειρευτά. Είναι πάρα πολύ θεμιτό να φέρεις μαζί σου στην παραλία κάτι να φας ή να τσιμπήσεις. Αλλά τα βρώσιμα που έρχονται μαζί στην παραλία είναι λίγα. Σάντουιτς, αρτοποιήματα και σφολιατοειδή και φρούτα. Το να φέρεις ταπεράκι στην παραλία, ακόμα κι αν κάνεις τόσο συγκεκριμένη δίαιτα που σου απαγορεύει να φας κάτι ελαφρύ, είναι τραγικό.

Μην γίνεσαι ο λόγος που απαγορεύονται οι ρακέτες. Να παίζεις. Η ρακέτα είναι αναφαίρετο δικαίωμα στην παραλία. Αλλά στην προσπάθειά σου να επιδείξεις πόσο ικανός είσαι στο χειρισμό της, γίνεσαι ενοχλητικός για τους τριγύρω.

Όχι στα πολλά λάδια. Θέλεις να μαυρίσεις και καλά κάνεις. Θεωρείς ότι δείχνει ωραίο το σώμα σου επειδή είναι μέσα στο λάδι. Και ξέρεις κάτι; Μπορεί και να δείχνει πιο ωραίο. Αλλά όχι. Το αντιηλιακό θέλει μέτρο. Δεν το βάζεις για να γυαλίζεις, το βάζεις για να σε προστατέψει. Και να μαυρίσεις σωστά και ωραία.

Μην φέρνεις το βιβλίο στην παραλία, διάβασέ το. Εντάξει, υπάρχει περίπτωση να περνάς τόσο καλά που να μην βρεις χρόνο για το βιβλίο. Αλλά προς Θεού, μην φέρνεις κάποιο best seller στην παραλία για να δουν ότι διαβάζεις ή απλά για να ανεβάσεις φωτογραφία στο Instagram με το ψαγμένο σου βιβλίο να βρίσκεται τυχαία δίπλα στο αντιηλιακό και τα γυαλιά ηλίου πάνω στην πετσέτα.

Μην περνάς την ώρα σου στο κινητό. Το κάνoυμε όλοι. Αλλά έχουμε τόσες ανιαρές και άχρηστες ώρες στον καναπέ για να ασχολούμαστε με το κινητό και στην παραλία.

Πηγή: oneman.gr