Κόλαση πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο: Εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχείο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11.00 το πρωί σε παρθένα δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί, στην Ζάκυνθο.

Η νύχτα θα είναι δύσκολη για πυροσβέστες, φορείς και κατοίκους οι οποίοι περιμένουν να ξημερώσει για να «σηκωθούν» και πάλι τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zantepress24.gr, η φωτιά που αποτεφρώνει ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της, έχει ήδη κάψει ένα άδειο σπίτι.

Επιχείρηση εκκένωσης

Νωρίτερα το απόγευμα, οι Αρχές εκκένωσαν ένα ξενοδοχείο.

Τρία λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν περίπου 120 άτομα και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Αναμένονται ισχυρές δυνάμεις στο νησί

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς. Συνολικά επιχειρούν 111 πυροσβέστες με 28 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναμένονται στο νησί 30 οχήματα με 80 πυροσβέστες και 35 άτομα πεζοπόρο που μεταβαίνουν αεροπορικώς με C27j από Θεσσαλονίκη.

Με το πρώτο φως της μέρας θα «σηκωθούν» και πάλι τα εναέρια μέσα.

Σε ετοιμότητα και το Λιμενικό

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά -που έφτασε με ελικόπτερο στη Ζάκυνθο- σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται ήδη στη Λίμνη Κερίου το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μετακινηθούν πολίτες.

Πηγή: topontiki.gr