Πολύ δύσκολη χρονιά θα είναι το 2020 για τον τουρισμό στη Περιφέρεια Πελοποννήσου

(Φωτ. αρχείου, κεντρική ακτή Παραλίου Άστρους)

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται στον τουρισμό τον φετινό χρόνο λόγω των ποικίλων συγκυριών που έχουν συντρέξει, επισημάνθηκε στην σύσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Οπως τόνισε ειδικότερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι συγκυρίες που έχουν προκύψει προδικάζουν ότι “ο τουρισμός το 2020 θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία αναμένεται ότι θα έχουν επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας μας”, καθώς αναμένεται να υπάρξουν επιπτώσεις σε τομείς όπως η αεροπορική κίνηση και η κρουαζιέρα.

Στην σημερινή σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι “θα πρέπει να αξιοποιηθεί το 2020 ώστε να υπάρξει μια ανασύνταξη δυνάμεων και ο προσδιορισμός μιας πολιτικής η οποία θα έχει στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας στα χρόνια που έρχονται”.

Οσον αφορά τον φετινό χρόνο, ειδικότερα, από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υπάρξει στόχευση στον εσωτερικό τουρισμό και κυρίως στην Αττική, ενώ θα προωθηθούν επίσης και αναγκαία έργα υποδομής, όπως η πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους, η συντήρηση μνημείων, καθώς επίσης η προστασία και η ασφάλεια σε χώρους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Πηγή: kalimera-arcadia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *