Κορονοϊός: Τα τρία σενάρια που μελετά η κυβέρνηση για τη σχολική χρονιά

Η σχολική χρονιά αποτελεί «καυτή πατάτα» στα χέρια της κυβέρνησης, καθώς το έτος κινδυνεύει να χαθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το κλείσιμο των δύο εβδομάδων θα παραταθεί, οπότε η κυβέρνηση καλείται να λάβει γενναίες αποφάσεις και συνάμα αποτελεσματικές.

Κληθείσα να σχολιάσει αν υπάρχει πλάνο για τα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Δεν υπάρχει υπόδειξη για περαιτέρω αναστολή της σχολικής χρονιάς. Θα υποθέταμε ότι λογικά θα έχουμε νέα παράταση βέβαια, αν λάβουμε υπ’ όψιν τα όσα λέει η επιστημονική κοινότητα».

Αυτή τη στιγμή τρία σενάρια, είπε μιλώντας στο Open TV. :«Υπάρχει μια μεγάλη απουσία των παιδιών από το σχολείο. Είναι το 15ημερο που έχει επιβληθεί σε όλα τα σχολεία, όμως υπάρχουν και σχολεία που λείπουν ήδη μια βδομάδα παραπάνω. Κι εκεί θα πρέπει να φροντίσει ο διδακτικός σύλλογος για την αναπλήρωση της ύλης.

Χρειάστηκε και στο παρελθόν να δοθεί παράταση. Είχαν πάρει μέρες από τη Μ. Βδομάδα κι έκαναν μάθημα και κάποια Σάββατα. Επίσης, θα γίνει περικοπή ύλης αν χρειαστεί, παράταση έτους και μετακύλιση των πανελλαδικών εξετάσεων. Ολα είναι υποθετικά, όμως μιλώντας υπεύθυνα είναι σημαντικό να επαναλαμβάνουμε αυτή την ενημέρωση προς τους μαθητές, που αγωνιούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πρέπει να συνεχίζουν τα παιδιά να διαβάζουν με την ύλη που έχουν και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις» επεσήμανε.

Για τα κέντρα ειδικής αγωγής τόνισε ότι «είναι σε άλλη αρμοδιότητα».

Τέλος για τα ιδιωτικά σχολεία και τα δίδακτρα που έχουν καταβάλλει οι γονείς: «Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε βοηθήματα σε όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Ωστόσο, κάνουν εξ αποστάσεως μάθηση τα παιδιά, δεν έχουν σταματήσει. Θα τα δούμε ξεχωριστά. Ηδη ξεκίνησε πιλοτικά το σύστημα σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο και μπαίνουμε σε νέα εποχή. Μπαίνουν σήμερα άλλοι 20 νομοί στο πρόγραμμα».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.