Στις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

(Φωτ. Δημοτικό Σχολείο Παραλίου Άστρους)

Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει φέτος το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς, μια εβδομάδα νωρίτερα δηλαδή από ότι συνήθως, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας.

«Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Αυτό θα γίνει, όπως σημειώνει το υπουργείο προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής:

Η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, είχε επανειλημμένως προαναγγείλει την πρόωρη έναρξη της σχολικής περιόδου, διαμηνύοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Άγνωστο βέβαια, παραμένει τι ακριβώς θα ισχύσει με τα ολοήμερα σχολεία, για τα οποία δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η τρέχουσα σεζόν έχει ήδη ολοκληρωθεί για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, ενώ στις 30 Ιουνίου «πέφτει» η αυλαία και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα ολοκληρώσουν τα μαθήματα την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *