Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί ο Νίκας

Tην ανάγκη ύπαρξης νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επισήμανε για μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε προχθές στην Τρίπολη με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της Περιφέρειας, παρουσία και του αναπληρωτή διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

“Δεν υπαναχωρούμε από αυτό μας το αίτημα, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και εκπεφρασμένη διάθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο της Πάτρας για συνεργασία προς τούτο” δήλωσε ο κ. Νίκας, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η αναβάθμιση των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς -όπως είπε- “βρισκόμαστε το πολύ σε μέτριο επίπεδο”.

Επανέλαβε εξάλλου ο περιφερειάρχης ότι, ενώ οι Περιφέρειες συμβάλλουν εξαιρετικά στην στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων, “είναι αδιανόητο αλλά και απαράδεκτο να απουσιάζει η εκπροσώπησή τους στα διοικητικά τους συμβούλια”.

Εξειδικεύοντας, ο Π. Νίκας τόνισε την προσφορά πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια προς τις δημόσιες δομές υγείας στη διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού, ενώ αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ – για έργα αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας 4.000.000 ευρώ, για προμήθεια ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ (600.000 ευρώ για 10 απλά και 1.850.000 ευρώ για 20 ειδικά). Επισήμανε ακόμα την διάθεση στο υπουργείο Υγείας 13.000.000 ευρώ για την πληρωμή μισθών του έκτακτου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, την προμήθεια υλικών και μηχανημάτων κ.ά.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *