Τι λέει ο Αρκάς πρόεδρος του ΕΛΓΑ για την φημολογούμενη(;) ιδιωτικοποίηση του οργανισμού;

Της Δήμητρας Λυμπεροπούλου

Επικεφαλής παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος», περιφερειακής συμβούλου Πελοποννήσου

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου-σκούπα του ΥΠΑΑΤ περί “Ρυθμίσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα”, ο αρμόδιος υπουργός ουσιαστικά ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ διαβεβαιώνοντάς μας μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση του οργανισμού και η καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών, ενώ επικαλέστηκε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, που αναφέρεται σε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Κύριε Λυκουρέντζο, κύριε Αρκά πρόεδρε του ΕΛΓΑ, αναρωτιόμαστε αν συμφωνείτε και στηρίζετε αυτή την καταστροφική επιλογή της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ. Θα συμβάλλετε, κ. Λυκουρέντζο, στην μεθόδευση της παράδοσης του ΕΛΓΑ, δηλαδή της ασφαλιστικής κάλυψης του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου των Ελλήνων αγροτών, σε ιδιώτες, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται; Θα στηρίξετε, κ. Λυκουρέντζο, την «ανάπτυξη» των λίγων εις βάρος των αγροτών μας;
Σας καλούμε κ. πρόεδρε του ΕΛΓΑ να στηρίξετε τους αγρότες μας και όχι να τους καταστρέψετε… Ηδη η αδράνειά σας οδήγησε στην απόφαση να μην αποζημιωθούν οι απασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα ως πληττόμενοι από την κρίση του κορονοϊού.
Σας καλούμε κ. Λυκουρέντζο να μην μείνετε στην ιστορία ως ενταφιαστής του δημόσιου συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων, σας καλούμε να μην απαξιώσετε έναν οργανισμό που στηρίζει το εισόδημα των αγροτών όταν πλήττεται από τα καιρικά φαινόμενα, για δεκαετίες. Ο αγροτικός κόσμος της Πελοποννήσου έχει ανάγκη στήριξης εκ μέρους σας και όχι απαξίωσης.
Εμείς ως περιφερειακή παράταξη θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του πρωτογενούς τομέα αλλά θα είμαστε και δυναμικά παρόντες ενάντια σε κάθε προσπάθεια απαξίωσής του.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *