Νέο «απαγορευτικό συναθροίσεων», πρόστιμα για πάνω από 100 άτομα

Ημέρες… Πολυτεχνείου θυμίζει η νέα απόφαση απαγόρευσης “συναθροίσεων” που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ ότι τίθεται σε ισχύ από σήμερα, με όριο τα 100 άτομα! Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη για πρώτη φορά έγιναν μαζικές διαδηλώσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών με τήρηση γενικά του μέτρου της μάσκας.  

Ειδικότερα, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίαςαπαγορεύονται, από σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) στις 06:00 έως και τις 06:00 της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για την έκδοση της Απόφασης επικαλείται ότι ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

– η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,

– ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,

– η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Πρόστιμα

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Κυβερνητικοί φόβοι

Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή του υπουργείου ΠΡΟΠΟ δε σχετίζεται μόνο με τον… κορωνοϊό. Αλλά και με την πρόθεση να περιοριστούν και να κατασταλούν απόπειρες μαζικής αμφισβήτησης της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία απρόσκοπτα σχεδιάζει και εφαρμόζει σημαντικά μέτρα σε όλα τα πεδία, από την εκπαίδευση και την οικονομία μέχρι το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις και τον τρόπο που θα συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι. Άλλωστε τα πρώτα δείγματα αυτής της γραμμής εκδηλώθηκαν με την επέμβαση των ΜΑΤ στην φοιτητική πορεία στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *