ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Κυνουρίας: Σχετικά με την αστυνομική αυθαιρεσία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είναι μόνο ένα μεμονωμένο συμβάν ……

Τα πρόσφατα, αποκρουστικά γεγονότα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής, σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Αθήνας, δεν είναι δυστυχώς μεμονωμένα και αποσπασματικά.

Δεν συνιστούν υπερβολή, αστοχία και παρέκκλιση.

Αντανακλούν την καρδιά της κυβερνητική ιδεολογίας, όπου το δόγμα «νόμος και τάξη», με όχημα τη διαχείριση της πανδημίας, καταπατά τις στοιχειώδεις εγγυήσεις ενός κράτους δικαίου.

Με την απεριόριστη υποστήριξη των καλοπληρωμένων ΜΜΕ προσπαθούν να μετατρέψουν τους πολίτες σε φοβισμένους υπηκόους και να κρατήσουν τη ρημαγμένη και έγκλειστη κοινωνία σιωπηλή φιμώνοντας κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης.

Ήδη από την αρχή αυτής της διακυβέρνησης και ιδιαίτερα με πρόσχημα την πανδημία συνεχώς κλιμακώνεται η διολίσθηση σε μαύρες εποχές του παρελθόντος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η εισβολή των πραιτοριανών του Χρυσοχοΐδη σε σπίτια, οι ανελέητοι ξυλοδαρμοί φοιτητών, η δημόσια απογύμνωση διαμαρτυρόμενης φοιτήτριας, οι αναίτιες προσαγωγές και κρατήσεις ανήλικων μαθητών, η νομοθέτηση της περιστολής του θεμελιώδους δικαιώματος του «συνέρχεσθαι», η νομοθέτηση ειδικού σώματος αστυνομικών στα πανεπιστήμια και τόσα άλλα.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην πολιτική φόβου και καταστολής.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καλούμε τους πολίτες να μην παγιδευτούν στο αδιέξοδο και ατελέσφορο γαϊτανάκι βίας που η κυβέρνηση τροφοδοτεί με τις ενέργειές της ναρκοθετώντας την κοινωνική συνοχή και να προασπίσουν και περιφρουρήσουν το κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς που πλήττονται βάναυσα.

Η Συντονιστική Επιτροπή

της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Κυνουρίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *