Τσεχία: Χιμπατζήδες από δύο ζωολογικούς κήπους «συνδέθηκαν» με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν κουραστεί πλέον από τις βιντεοκλήσεις, τον εορτασμό γενεθλίων μέσω Zoom ή την παρακολούθηση διαδικτυακών παραστάσεων, αλλά οι χιμπατζήδες δύο ζωολογικών κήπων στην Τσεχία άρχισαν να απολαμβάνουν αυτή την «επικοινωνία».

Για να αναπληρώσουν την έλλειψη αλληλεπίδρασης με τους επισκέπτες- λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού- οι υπεύθυνοι των ζωολογικών κήπων στο Ντβουρ Κράλοβε και στο Μπρνο αποφάσισαν να επιστρατεύσουν την τεχνολογία. Έτσι, οι χιμπατζήδες του ενός ζωολογικού κήπου μπορούν να παρακολουθήσουν πλέον την καθημερινότητα εκείνων που είναι στον άλλο, από γιγαντοοθόνες.

«Στην αρχή πλησίαζαν την οθόνη με αμυντικές ή επιθετικές χειρονομίες, υπήρχε αλληλεπίδραση», δήλωσε στο Reuters η Γκαμπριέλα Λινχάρτοβα, από τον ζωολογικό κήπο στο Ντβουρ Κράλοβε.

«Πλέον έχουν περάσει σε κατάσταση “είμαι στον κινηματογράφο” ή “βλέπω τηλεόραση”. Όταν βλέπουν κάποια τεταμένη κατάσταση, πετάγονται όπως κάνουμε εμείς όταν παρακολουθούμε ένα αθλητικό γεγονός», περιέγραψε.

Οι χιμπατζήδες έχουν υιοθετήσει και κάποιες άλλες ανθρώπινες συμπεριφορές, για παράδειγμα να παίρνουν λιχουδιές όπως ξηροί καρποί για να μασάνε όσο παρακολουθούν τη «δράση».

Αυτές οι «τηλεδιασκέψεις» προβάλλονται και στην ιστοσελίδα του ενός ζωολογικού κήπου, ενώ θα συνεχιστούν έως τα τέλη Μαρτίου, όταν οι υπεύθυνοι θα αξιολογήσουν αν πρέπει να συνεχιστούν.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *