Ιατρικό θαύμα στη Βραζιλία: Διαχωρισμός διδύμων που γεννήθηκαν με ενωμένους τους εγκεφάλους τους

Ένα ιατρικό θαύμα επέτυχαν οι χειρουργοί που ύστερα από μήνες προετοιμασίας και πολύωρη επέμβαση κατάφεραν να διαχωρίσουν δίδυμα αγόρια που γεννήθηκαν με ενωμένους τους εγκεφάλους τους.

Οι γιατροί έκαναν τρεις μήνες προετοιμασία και εκπαίδευση με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, πριν προχωρήσουν στην επέμβαση που διήρκεσε 33 ολόκληρες ώρες.

Τα δύο αγοράκια, ο Μπερνάρντο και ο Άρθουρ Λίμα, σχεδόν τεσσάρων  χρόνων, υποβλήθηκαν συνολικά σε επτά εγχειρίσεις, που διήρκεσαν 33 ώρες,  στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.  Περίπου 100 γιατροί και νοσηλευτές εργάστηκαν για να διαχωρίσουν τα δίδυμα, υπό τη διεύθυνση του παιδοχειρουργού Νουρ ουλ Οουάζε Τζιλάνι, από το νοσοκομείο Γκραντ Όρμοντ του Λονδίνου.

Για να φέρουν σε πέρας την πολύ λεπτή επέμβαση οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προετοιμάζονταν επί μήνες και ο Νουρ ουλ Οουάζε Τζιλάνι χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «αξιοσημείωτο επίτευγμα» των γιατρών, τονίζοντας ότι το κόστος καλύφθηκε από δωρεές, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας «Gemini Untwined».

Ο γιατρός Νουρ ουλ Οουάζε Τζιλάνι συνεργάστηκε με τον Δρ. Γκαμπριέλ Μουφάρεζ, που είναι επικεφαλής του παιδοχειρουργικού τμήματος στο  Instituto Estadual do Cerebro Paulo Niemeyer.

«Ο επιτυχημένος διαχωρισμός του Μπερνάρντο και του Άρθουρ είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα της ομάδας στο Ρίο και ένα φανταστικό παράδειγμα για το πόσο πολύτιμο είναι το έργο της πρωτοβουλίας Gemini Untwined. Όχι μόνο γιατί εξασφαλίζει νέο μέλλον στα δύο αγόρια και στην οικογένειά τους, αλλά και γιατί η τοπική (ιατρική) ομάδα απέκτησε τη γνώση και την αυτοπεποίθηση για να αναλάβει και πάλι τέτοιες σύνθετες επεμβάσεις στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας.

«Μέσω της ομαδικής εργασίας και της ανταλλαγής γνώσης σε παγκόσμιο επίπεδο μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα βελτιώσουμε τα αποτελέσματα για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε μία τόσο δύσκολη θέση», πρόσθεσε.

Ο Δρ. Γκάμπριελ Μουφάρεζ δήλωσε ότι το νοσοκομείο όπου εργάζεται φρόντιζε τα δίδυμα για δυόμιση χρόνια και η εγχείριση για τον διαχωρισμό τους «αλλάζει την ζωή τους».

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.