Ενημέρωση των επισκεπτών του Κάστρου του Άστρους για την «κατάντια» του

Νο 1. Δίγλωσση αφίσα υποδοχής επισκεπτών του Κάστρου του Άστρους

Το διήμερο 5-6 Αυγούστου 2022, επ’ ευκαιρία της επετείου της μάχης με τον Ιμπραήμ – βλέπε εδώ https://astrosparalio.gr/2022/08/04/612/ -, μέλη του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ – ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» και του  ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΠΥΡΑΜΙΑ», υποδέχτηκαν τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που ανηφόριζαν το Νησί για να επισκεφτούν το Κάστρο του Άστρους και τους επέδιδαν έγγραφη διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη του και την αδιαφορία των υπευθύνων https://astrosparalio.gr/2022/08/03/81003/  . Συζήτησαν μαζί με τους εκατοντάδες επισκέπτες διεξοδικά το ζήτημα, οι οποίοι δήλωναν ομόφωνα την συμπαράσταση τους για το δίκαιο του αιτήματος, δηλαδή για το σταμάτημα της καταστροφής και την άμεση αναστύλωση του.

Υ.Σ: Μόνο οι «αρμόδιοι» κωφεύουν, αλλά το θέμα θα κρατηθεί στην επικαιρότητα και θα τους τριβελίζει το μυαλό σαν «Ερινύα».

Νο 2. Επισκέπτες ανηφορίζουν το Νησί για το Κάστρο του Άστρους

Νο 3α. Η διαμαρτυρία στα Ελληνικά που επιδόθηκε στους επισκέπτες του Κάστρου του Άστρους

Νο 3β. Η διαμαρτυρία στα Αγγλικά που επιδόθηκε στους ξενόγλωσσους επισκέπτες του Κάστρου του Άστρους

Σχόλια:

 1. Ο/Η Επισκέπτης. λέει:

  Χθες βράδυ επισκέφτηκα το φάρο και προς μεγάλη μου έκρηξη είδα στον περίβολο του ένα ζευγάρι να κρεμάει μπανιέρα και πετσέτες και ένα πλαστικό κανό στο προαύλιο. Η εικόνα θύμιζε γύφτικο τσαντίρι. Τι συμβαίνει στον παραδοσιακό φάρο? Τον νοικιάζουν σε τουρίστες?

  1. Ο/Η nskarmoutsos λέει:

   Τα έχουμε πει https://astrosparalio.gr/2022/02/03/77105/ , έχει μετατραπεί σε «χάνι» του προσωπικού της Υπηρεσίας Φάρων.

 2. Ο/Η Παπαλιακου Νάγια λέει:

  Ενώ όταν ήταν “αφοδευτήριο” και κατέρρεε ήταν καλύτερο; επί χρόνια αποτελούσε εστία μόλυνσης με σκουπίδια, σύριγγες κλπ. Αν τα μπανιερά δεν ειναι ωραίο θέαμα και συμφωνώ μπορούμε να ζητήσουμεαπ την υπηρεσία φάρων να εφιστήσει την προσοχή στους ενοίκους και να βρουν μια λύση; το γεγονός ότι έχει γίνει ένα στολίδι και διασώθηκε ως μνημείο δεν το βλεπουμε; μακάρι κι άλλα μνημεία του τόπου (και απανταχού) να ανακαινίζονταν και να λειτουργούσαν με κάποιο τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *