O σούπερ τυφώνας Hinnamnor πλησιάζει την Κίνα

Προς τις ακτές της Κίνας κινείται ο σούπερ τυφώνας Χίναμνορ (Hinnamnor), ο οποίος θεωρείται ότι είναι η πιο ισχυρή καταιγίδα παγκοσμίως μέχρι στιγμής για το 2022.

Το καιρικό σύστημα βρίσκεται νότια από τα νησιά Ριούκιου της Ιαπωνίας και το επίκεντρό του θα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν για τις επόμενες δύο μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Αστεροσκοπείου του Χονγκ Κονγκ.

Στη συνέχεια, αναμένεται να μετακινηθεί βόρεια προς την Ανατολική Σινική Θάλασσα, με τις αρχές στις παράκτιες επαρχίες της Κίνας να προετοιμάζονται για την έλευση του τυφώνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η καταιγίδα πλησιάζει με ανέμους, η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 231 χλμ/ώρα και ριπές που πλησιάζουν τα 278 χλμ/ώρα.

Το αρμόδιο κινεζικό υπουργείο για διαχείριση έκτακτων περιστάσεων εξέδωσε προιεδοποιήσεις για τις παράκτιες επαρχίες της Zhejiang και Fujian. Στις περιοχές, θα παραμείνουν κλειστά σχολεία, εργοστάσια, εταιρείες και μετακινήσεις.

Λόγω της καταιγίδας, έχουν προκληθεί προβλήματα και στις αερομεταφορές προς την Ιαπωνία. Αρκετές πτήσεις προς το νησί της Οκινάουα έχουν ακυρωθεί, ενώ αναμένονται και άλλες ακυρώσεις ή καθυστερήσεις.
Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *