Ενας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 4 δευτερόλεπτα στον κόσμο από την πείνα καταγγέλλουν ΜΚΟ

«Είναι απαράδεκτο γεγονός με όλη αυτή την αγροτική τεχνολογία να μιλάμε για πείνα στον πλανήτη τον 21ο αιώνα», σημειώνουν 238 μη κυβερνητικές οργανώσεις, που με ανοιχτή επιστολή τους προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταγγέλλουν ότι κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από πείνα.

Οι οργανώσεις απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες της υφηλίου που συναντιούνται σήμερα στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γ.Σ. του ΟΗΕ, που θα διαρκέσει για μία εβδομάδα, «να ενεργήσουν για να σταματήσουν την παγκόσμια κρίση πείνας».

Όπως σημειώνουν, οι οργανώσεις «από 75 χώρες υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή στην οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την έκρηξη του αριθμού των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα και για να κάνουν συστάσεις, την ώρα που 345 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από οξεία πείνα, αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2019».

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι με όλη αυτήν την αγροτική τεχνολογία (…) σήμερα, μιλάμε ακόμη για πείνα τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Μοχάνα Άχμεντ Άλι Ελτζαμπάλι του Συνδέσμου Οικογενειακής Φροντίδας της Υεμένης (Yemen Family Care Association), που ήταν μια από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπογράφουν την ανοιχτή αυτή επιστολή.

«Δεν πρόκειται μόνον για μια χώρα ή μια ήπειρο και η πείνα έχει πάντα μόνο μία αιτία. Αυτή είναι η αδικία ολόκληρης της ανθρωπότητας», υπογράμμισε.

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.