Λύση κατά της ακρίβειας η συγκατοίκηση για τους Έλληνες

Στη συγκατοίκηση στρέφονται πλέον οι Έλληνες σε ποσοστό 60% να προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας εύρεσης συγκατοίκου MyRoomie.gr.
Μάλιστα, η ίδια έρευνα αναφέρει το 80% γνωρίζουν τι είναι το flat-sharing, ενώ πάνω από 80% απάντησαν πως οι λόγοι που θα τους ωθούσαν σε συγκατοίκηση θα ήταν οικονομικοί.
Στους λόγους που μπορεί να απέτρεπαν κάποιον να συγκατοικήσει η ασφάλεια/φόβος/εμπιστοσύνη είχε το συντριπτικό ποσοστό απαντήσεων με σχεδόν 100%.
Τέλος, στην ερώτηση «τι θεωρείται σημαντικό σε μία πλατφόρμα εύρεσης συγκατοίκου», η ασφάλεια ήρθε πρώτη, ακολουθούμενη από την ευχρηστία και την προστασία δεδομένων.
Άλλωστε, οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του MyRoomie.gr φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα παραπάνω στοιχεία καθώς, όχι μόνο εμφανίζεται σημαντική αύξηση εγγραφής χρηστών/καταχώρησης αγγελιών που αγγίζει το +400% από μήνα σε μήνα, αλλά φαίνεται πως η συγκατοίκηση είναι σοβαρή διέξοδος από την ακρίβεια.
Για την ιστορία, χώρες όπως η Τσεχία, Αγγλία, Πολωνία, Ισπανία έχουν αγκαλιάσει το flat-sharing την στιγμή που η Ελλάδα δείχνει τώρα έτοιμη να υποδεχτεί αυτή τη νέα πραγματικότητα.
Το MyRoomie.gr ξεκίνησε ακριβώς για να καλύψει αυτή την ανάγκη, στην πραγματικότητα ως πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ιδρυτής. Η δυσκολία εύρεσης συγκατοίκου, η ασφάλεια και η μη εξειδικευμένες πλατφόρμες ήταν κάποια από τα θέματα που οδήγησαν στην δημιουργία του MyRoomie.gr.
Στο MyRoomie.gr μπορεί κάποιος είτε έχει χώρο και ψάχνει κάποιον να συγκατοικήσει, είτε ψάχνει να νοικιάσει δωμάτιο, να μπει και να αναζητήσει τις αγγελίες, να επικοινωνήσει άμεσα με κάποιον χρήστη αν τον ενδιαφέρει μια αγγελία ή να καταχωρίσει ΔΩΡΕΑΝ την αγγελία του.
Η αιχμή του δόρατος της πλατφόρμας είναι η ασφάλεια: μέσα από μια σειρά ελέγχων και συνεντεύξεων με τους χρήστες, διασφαλίζεται η ασφαλής χρήσης της πλατφόρμας τόσο σε επίπεδο επεξεργασίας ιδιωτικών δεδομένων αλλά και σε επίπεδο χρηστών.
Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *