Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες
- 1 κουταλιά σκόνη κάρι
- 6 κουταλιές λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 250 γραμμ. μανιτάρια
- 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, 3-4 κάθε φορά και τα ροδίζουμε. Τα βγάζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά σε μπολ. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το γυρίζουμε να γυαλίσει και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα καρότα κομμένα φετάκια. Τα σοτάρουμε 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ρύζι. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο ταψί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Τοποθετούμε από πάνω τα σοταρισμένα κομμάτια κοτόπουλο, πιέζοντάς τα λίγο πάνω στο ρύζι. Περιχύνουμε το φαγητό με τον ζωμό, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βράσει το ρύζι και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ροδίσει το φαγητό.
Της Καίτης Βλάχου
Πηγή: efsyn.gr