1956, ο μονομάχος Αχιλλέας

Η φωτογραφία απεικονίζει τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αχιλλέα Παραλίου Άστρους και οι οποίοι είναι από αριστερά προς τα δεξιά οι εξής: Α) Κάτω σειρά: 1. Ντίνος Λουρδής, 2. Σπύρος Δραπανιώτης (τερματοφύλακας), 3. Αποστόλης Μπάρλας, 4. Άρης Γογωνάς, και 5. Βαγγέλης Αλευρομύτης. Β) Πάνω σειρά: 1. Τάκης Χουτόπουλος (νοσοκόμος), 2. Γιάννης Γεωργάς, 3. Τάκης Λουρδής, 4. Βασίλης Αβραντίνης, 5. Βασίλης Μακρής, 6. Νίκος Δρίκος, 7. Λάμπρος Χουτόπουλος, 8. Παναγιώτης Δραπανιώτης και 9. Νίκος Αγγελόπουλος.

Η φωτογραφία μας λέει τα εξής:

1.      Είναι τραβηγμένη στο γήπεδο Παραλίου Άστρους.

2.      Το γήπεδο ακόμα δεν είχε κατασκευαστεί στη μορφή που το ξέρουμε και ήταν στην κυριολεξία χωράφι.

3.      Στο φόντο πίσω, βλέπουμε το Νησί και το κομμάτι προς τη Παραλία του Ατσιγγάνου.

4.      Ο Τάκης ο Χουτόπουλος εκτελούσε χρέη άτυπου νοσοκόμου.

5.      Ο αγώνας πρέπει να ήταν φιλικός? και εκτελούσαν? χρέη εποπτών ο Γιάννης Γεωργάς και ο Νίκος Αγγελόπουλος, άμα κρίνουμε από τα σημαιάκια που κρατούσαν ανά χείρας.

6.      Ακριβώς πίσω τους, μπορούμε μετά δυσκολίας να δούμε το σύρμα που περιέφραζε το υποτιθέμενο ποδοσφαιρικό γήπεδο!!!!

7.      Οι ποδοσφαιριστές έχουν ομοιομορφία στη στολή, πράγμα πολύ περίεργο!!!

8.      Πανταχού παρών σε όλες τις μάχες της ποδοσφαιρικής ομάδας ήταν ο Ντίνος ο Λουρδής, ο οποίος επρόκειτο περί εξαιρετικού ποδοσφαιριστή, ήταν ο πραγματικός κανονιέρης της ομάδας.

9.      Τότε οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της ομάδας του τόπου ήταν το γεγονός της ημέρας και συνέρρεε στο γήπεδο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Παραλίου Άστρους, συν γυναιξί και τέκνοις.

10.  Μπάλα υπήρχε μόνο μία, επίσης δεν υπήρχαν αναπληρωματικοί, το μόνιμο πρόβλημα λειψανδρίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγέθυνση της φωτογραφίας.