Ένα παράξενο αραχνοΰφαντο λιβάδι

«Θεέ μου! Είναι παντού!» αναφώνησε η Τρέισι Μάρις όταν είδε τις αράχνες να σκαρφαλώνουν στα πόδια του γιου της: χιλιάδες αρθρόποδα που τρόμαξαν από τη βροχή κάλυψαν ένα ολόκληρο λιβάδι με ιστούς που κυματίζουν στον άνεμο.
Το ασυνήθιστο φαινόμενο καταγράφηκε στο Καταφύγιο του Γκόρντον Σπρατ, στο Παπαμόα της ανατολικής Ζηλανδίας, το οποίο επισκέφθηκε για τις διακοπές του Πάσχα η Μάρις και η οικογένειά της.
Σχολιάζοντας το βίντεο που τράβηξαν οι παραθεριστές, ειδικός τοπικού Μουσείου εξήγησε στη New Zealand Herald ότι το λιβάδι είχε πλημμυρίσει από τις βροχές τις προηγούμενες μέρες, και οι αράχνες απέφυγαν τον πνιγμό στήνοντας ιστούς στις κορυφές των χόρτων.
Ακόμα και οι αράχνες που δεν υφαίνουν πλήρεις ιστούς μπορούν να μετακινούνται απελευθερώνοντας μια λεπτή ίνα μεταξιού που λειτουργεί σαν πανί για τη μεταφορά τους με τον άνεμο.
Δεδομένου ότι το μετάξι της αράχνης είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά που γνωρίζει ο άνθρωπος, οι ίνες παρέμειναν κολλημένες στο χορτάρι και έκαναν ολόκληρο το λιβάδι να κυματίζει.

Πηγή: in.gr